Aλεξανδρούπολη: Tοποθετήθηκαν πέντε σταθμοί επισκευής ποδηλάτων με φωτοβολταϊκό πάνελ

Πέντε σταθμοί επισκευής ποδηλάτων με φωτοβολταϊκό πάνελ τοποθετήθηκαν σε ισάριθμα σημεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο των ενεργειών του Δήμου για την ενίσχυση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και της ενθάρρυνσης της χρήσης του ποδηλάτου.

Ο σταθμός επισκευής ποδηλάτων i bike spot είναι ένα ευέλικτο σημείο επισκευής ποδηλάτου, σχεδιασμένο και κατασκευασμένο ειδικά για τις σκληρές συνθήκες του εξωτερικού χώρου. Η αδιάβροχη βαφή, με επικάλυψη βερνικιού antigraffiti σε συνδυασμό με τα ειδικά επαγγελματικά εργαλεία, το καθιστούν ικανό να βοηθήσει τον ποδηλάτη να επισκευάσει ή να ρυθμίσει το ποδήλατό του.
Επιπλέον, οι σταθμοί αυτοί φέρουν φωτοβολταϊκό πάνελ αξιοποιώντας την ενέργεια που συσσωρεύουν για τη φόρτιση κινητών και άλλων φορητών ηλεκτρικών συσκευών.

Για τη διευκόλυνση των δημοτών αλλά και επισκεπτών του δήμου που επιλέγουν να κυκλοφορούν με ποδήλατο, τρεις σταθμοί έχουν ήδη τοποθετηθεί στην πόλη της Αλεξανδρούπολης (πάρκινγκ Εγνατία, 14ης Μαΐου-Γυμνάσια και Δημοτικό Κολυμβητήριο), ένας στις Φέρες και ένας στην Δ.Ε. Τραϊανούπολης (Άνθεια).

Το i bike spot δίνει στον ποδηλατικό κοινό 24 ώρες 7 ημέρες την εβδομάδα, τη δυνατότητα ελέγχου της λειτουργίας του ποδηλάτου του (έλεγχος φρένων, πίεση, κάθισμα ποδηλάτου), για να ποδηλατούμε πάντοτε με ασφάλεια.

Η Αλεξανδρούπολη έλαβε το σήμα BIKEFRIENDLYDESTINATION.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης πρωτοπορεί καθώς είναι ανάμεσα στους πρώτους Δήμους της Ελλάδας που πιστοποιείται ως προορισμός φιλικός για το ποδήλατο και του απονέμεται το σήμα BIKEFRIENDLYDESTINATION .

Το δίκτυο των “Bike Friendly Προορισμών” στην Ελλάδα αποτελείται από μία σειρά επιλεγμένων Δήμων, οι οποίοι ξεχωρίζουν για την προσήλωσή τους στην προστασία του περιβάλλοντος, την προσπάθειά τους για αειφόρο ανάπτυξη του τουρισμού και την αφοσίωση τους στην εξυπηρέτηση του ποδηλάτη.

Το Σήμα πιστοποιεί ότι ένας Δήμος-προορισμός πληροί μια σειρά πανευρωπαϊκά αποδεκτών κριτηρίων, που δημιουργούν «ποδηλατική ταυτότητα» στον προορισμό, και διευκολύνουν τον τουρίστα να χρησιμοποιήσει το ποδήλατο στη διάρκεια των διακοπών του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος