Αλεξανδρούπολη: Το “πρόγραμμα 100 ημερών” του Π. Μιχαηλίδη

Το πρόγραμμα των 100 πρώτων ημερών θέτοντας τις βάσεις για τις μεγάλες αλλαγές στο μοντέλο ανάπτυξης και λειτουργείας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΑΝΑΣΑ» και υποψήφιος Δήμαρχος Παύλος Μιχαηλίδης.
Αλεξανδρούπολη: Το “πρόγραμμα 100 ημερών” του Π. ΜιχαηλίδηΗ αναδιάρθρωση του οργανογράμματος και της λειτουργίας των δομών του Δήμου και στις 3 δημοτικές ενότητες, η καθαριότητα, η διαχείριση των αδέσποτων, το κυκλοφοριακό, η αισθητική και η λειτουργικότητα της πόλης, οι κοινωνικές δομές καθώς και ο ανασχεδιασμός του τεχνικού προγράμματος, είναι οι κύριοι άξονες των αρχικών ενεργειών και των πρώτων παρεμβάσεων του κ. Μιχαηλίδη.

Προτεραιότητα της νέας δημοτικής αρχής, θα είναι η αποκατάσταση της δημοκρατικής λειτουργίας στο Δήμο, με αναβάθμιση και ουσιαστική λειτουργία των συλλογικών οργάνων (Δημοτικό Συμβούλιο, κοινοτικά συμβούλια, επιτροπές), καθώς και η «έσωθεν καλή μαρτυρία», με τη συγκρότηση ομάδας εσωτερικού ελέγχου. Εκτός από τον αυτονόητο έλεγχο στις οικονομικές υπηρεσίες, στις αρμοδιότητές της θα είναι ο έλεγχος της ίδιας της Αντιδημαρχίας Οικονομικών, των πάσης φύσεως διαγωνισμών, καθώς και της ορθής προσαρμογής του δήμου στις υποχρεώσεις του «Κλεισθένη». Επίσης θεσπίζεται η «ώρα του δημάρχου», όπου σε ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ κάθε έξι μήνες θα απαντά σε επίκαιρες ερωτήσεις των Δημοτικών Συμβούλων, για τον ΄έλεγχο της Δημοτικής αρχής από τις παρατάξεις.

Σε ότι αφορά τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου,ο κ.Μιχαηλίδης θα επαναφέρει στην Δημοτική ενότητα των Φερών την Διεύθυνση Τοπικής Ανάπτυξης, με την ανάλογη στελέχωση σε αναγκαίο επιστημονικό προσωπικό, την ύπαρξη πιστώσεων στον προϋπολογισμό και την ανάπτυξη κατάλληλου λογισμικού. Η Διεύθυνση αυτή θα είναι η υπεύθυνη για την σύνταξη του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Σφαγείου των Φερών, ενώ στην Δημοτική ενότητα Τραιανούπολης, καταργείται από την Αντιδημαρχία ο Τομέας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων. Η νέα δημοτική αρχή θα προχωρήσει επίσης στην υιοθέτηση κινήτρων για την πρόληψη και ελαχιστοποίηση της παραγωγής αποβλήτων. Στον τομέα αυτό όπως επισημαίνει άμεση πρέπει να είναι η κινητοποίηση των πολιτών, των περιβαλλοντικών οργανώσεων, των εκπαιδευτικών και των επιχειρήσεων. Εδώ πρέπει να εφαρμοστεί η αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει», έτσι ώστε με τα χρήματα αυτά ο δήμος να ενισχύσει τους πολίτες, τις περιβαλλοντικές οργανώσεις και τις επιχειρήσεις για να εφαρμόσουν άμεσα μέτρα ελαχιστοποίησης παραγωγής απορριμμάτων.

Στα έργα και δράσεις πρώτης προτεραιότητας μεταξύ άλλων είναι :
Σύσταση συμβουλίου Δημογραφικής στρατηγικής.
•Πολεοδόμηση και πράξη εφαρμογής στο οικοδομικό τετράγωνο των αποθηκών της ΚΥΔΕΠ.
•Ανάθεση μελέτης καταγραφής και αξιοποίησης της δημοτικής ακίνητης περιουσίας από την ΤΙΕΔΑ.
•Άμεση προτεραιότητα στην αναμόρφωση του οδικού δικτύου Αλεξανδρούπολης- Παλαγίας.
•Αστικές παρεμβάσεις για την διευκόλυνση των Α.Μ.Ε.Α, με την δημιουργία νέων θέσεων στάθμευσης και ραμπών, αλλά και την βελτίωση των υπαρχόντων.
•Οριστικοποίηση του σχεδίου ανακατασκευής και εκσυγχρονισμού του Δημοτικού Θεάτρου,
Σύνταξη ρυθμιστικού πλαισίου για την ασφαλή χρήση των ηλεκτροκίνητων πατινιών.
•Εγκατάσταση απινιδωτών στις υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος