Αλεξανδρούπολη: Σύσκεψη για τον Τουρισμό – Καταγράφηκε επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Η εδραίωση, αλλά κυρίως η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος που παρατηρήθηκε φέτος το καλοκαίρι προς την Αλεξανδρούπολη και τον Έβρο αποτέλεσαν το αντικείμενο σύσκεψης που έγινε στο Επιμελητήριο Έβρου με πρωτοβουλία του Προέδρου κ. Χριστόδουλου Τοψίδη και τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων που σχετίζονται με τον Τουρισμό.

Το πρώτο συμπέρασμα της σύσκεψης ήταν ότι το 2022 είναι πλέον η χρονιά – ορόσημο για το Αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης καθώς καταγράφηκε η υψηλότερη κίνηση από ποτέ, ενώ με αξιοσημείωτα μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε η εποχική αεροπορική σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με το Ηράκλειο της Κρήτης. Ο κ. Τοψίδης ανακοίνωσε την οργάνωση μίας σειράς προωθητικών ενεργειών της εν λόγω σύνδεσης σε συνεργασία και με τα Επιμελητήρια της Κρήτης, ενώ με βάση τα στοιχεία που παρατέθηκαν διαπιστώθηκε μείωση των τουριστών που επισκέφθηκαν τον Έβρο μέσω του οδικού δικτύου. Ο κ. Τοψίδης μετέφερε επίσης στη σύσκεψη την πρόθεση του πρωθυπουργού για την αναβάθμιση του τελωνείου των Κήπων, όπως αυτή διατυπώθηκε προ ολίγων ημερών σε σχετική σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη.

Όπως επεσήμαναν τόσο ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης και Πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Έβρου Απόστολος Παλακίδης, όσο και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης αλλά και τουριστικός πράκτορας Βασίλης Κασαπίδης, φέτος καταγράφηκε μία επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μετά το τέλος του Αυγούστου, γεγονός που πρέπει να εκτιμηθεί ως σημαντικό και να αξιολογηθεί ανάλογα. Το Επιμελητήριο Έβρου, είναι ένα από τα λίγα Επιμελητήρια της χώρας που διαθέτουν Τουριστικό Τμήμα και αυτό συνιστά την απόδειξη ότι ο Τουρισμός λογίζεται ως σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο της περιοχής μας. Με όλα αυτά ως δεδομένα, αλλά και επειδή, όπως παρατήρησε και ο κ. Παλακίδης «πρέπει να αλλάξει το mix των τουριστών που μας επισκέπτονται», στο άμεσο μέλλον προγραμματίζονται μία σειρά δράσεων με συγκεκριμένους στόχους: την καλύτερη οργάνωση της τουριστικής περιόδου του 2023, την ενίσχυση του θεματικού τουρισμού, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, την ενίσχυση των υφιστάμενων αλλά και την ένταξη νέων προορισμών στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: η κ. Λίτσα Καραμπατζάκη ως τουριστική πράκτορας και μέλος του ΔΣ της HATTA, ο κ.Βασίλης Κασαπίδης ως τουριστικός πράκτορας, αλλά και πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, η κ. Ελένη Μακρυγιάννη που διευθύνει τη Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου και Δαδιάς, ο κ. Στέλιος Ζαντανίδης αερολιμενάρχης του Αεροδρομίου Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης, η κ. Δήμητρα Ζανέλη, διευθύντρια της Aegean του Αεροδρομίου Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης ο κ. Σταύρος Καβαρατζής, προϊστάμενος του Αερολιμενικού Ελέγχου του Αεροδρομίου «Δημόκριτος» και ο κ. Απόστολος Παλακίδης ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης και Πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Έβρου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ