Αλεξανδρούπολη: Συνεδρίαση ΠΕΔ-ΑΜΘ για τον «Κλεισθένη1»

Συνεδριάζουν την ερχόμενη Τετάρτη 9 Μαίου στην Κομοτηνή τα μέλη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜΘ (ΠΕΔ-ΑΜΘ) προκειμένου να συζητήσουν για το νομοσχέδιο του «Κλεισθένη 1.» η διαβούλευση του οποίου λήγει στις 14 Μαίου. Νωρίτερα το νομοσχέδιο θα πρέπει να έχει συζητηθεί και σε όλα τα Δημοτικά συμβούλια,ενώ οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν στο κοινό συνέδριο περιφερειών και Δήμων (ΚΕΔΕ και ΠΕΔ) που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαίου.

Αλεξανδρούπολη: Συνεδρίαση ΠΕΔ-ΑΜΘ για τον «Κλεισθένη1»

«Θεσπίζεται το σύστημα της απλής αναλογικής ως το σύστημα εκείνο που στο χώρο της ΤΑ θα οδηγήσει στην αναζήτηση και επίτευξη συναίνεσης, σύγκλησης και συνεργασίας ανάμεσα στις παρατάξεις που μετέχουν στα όργανα διοίκησης ,ενώ παράλληλα θα κινητοποιήσει πολίτες και υγιείς δυνάμεις, οι οποίες μέχρι σήμερα αποκλείονταν λόγω των στρεβλώσεων του ισχύοντος πλειοψηφικού εκλογικού συστήματος από τη συμμετοχή στα κοινά σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο,» τονίζει το υπουργείο Εσωτερικών.

«Το νομοσχέδιο είναι προς την σωστή κατεύθυνση αλλά θέλει βελτιώσεις πως μπορεί στην πράξη να εφαρμοσθεί αυτή η απλή αναλογική,» σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΑΝΑΣΑ Παύλος Μιχαηλίδης ,τονίζοντας πως «το νομοσχέδιο έχει πάρα πολλά θετικά στοιχεία.» Ο ίδιος εκτίμησε πως η απλή αναλογική δεν θα λύσει προβλήματα ,αλλά ούτε θα φέρει καινούργια.
«Νομίζω ότι πρέπει να νομοθετήσουμε ούτως ώστε να επικρατήσει η απλή κοινή λογική. Αυτό είναι το οποίο λείπει σήμερα μέσα στους Δήμους ,μέσα στην διαχείριση τους,» ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης.

Συντάκτης :Όλγα Ορφανίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος