Αλεξανδρούπολη: Συνάντηση εργασίας Τριαντόπουλου με Πέτροβιτς για την στήριξη πληγέντων από τις πλημμύρες

Συνάντηση εργασίας για ζητήματα, που σχετίζονται με την προώθηση των αποκαταστάσεων και την στήριξη των πληττόμενων από τις πλημμύρες της προηγούμενης περιόδου, πραγματοποίησε το πρωί στο γραφείο του στην Αλεξανδρούπολη, ο αντιπ. Δ. Πέτροβιτς με τον ο γεν. γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γιάννη Τριαντόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου.

Ειδικότερα συζητήθηκαν και θέματα, που σχετίζονται με την Κτηματική υπηρεσία που αφορούν τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις ,αλλά και την διαδικασία που χρειάζεται από εδώ και πέρα για να αποζημιωθούν οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις της περιοχής σε συνέχεια των ζημιών που έπαθαν από τις πλημμύρες.

«Προσεγγίζουμε τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις ως επιχειρήσεις και έτσι τις εντάσσουμε στο κανάλι χρηματοδότησης και αποκατάστασης των ζημιών που έχουμε ενεργοποιήσει από τον «Ιανό» και συνεχίζεται και σε όλες τις καταστροφές», σχολίασε σε δηλώσεις του ο κ. Τριαντόπουλος.

Όπως διευκρίνισε, «ήδη παρακολουθούμε από κοντά την εξέλιξη όλων των μέτρων. Η πρώτη φάση χρηματοδότησης έχει προχωρήσει από την πρώτη στιγμή, τώρα επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία αφού ωριμάζουν τα τεχνικά δελτία και οι προτάσεις για την δεύτερη φάση της χρηματοδότησης. Στόχος μας είναι να επιταχύνουμε ακόμη περισσότερο τις διαδικασίες σε μια στενή συνεργασία, που έχουμε με όλους τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης στην περιοχή, καθώς όλοι μαζί ενεργούμε σαν μια ομάδα και ο στόχος είναι κοινός».

Ικανοποιημένος για την συνεργασία, που υπάρχει με το υπουργείο οικονομικών δήλωσε από την πλευρά του ο αντιπ. Δ. Πέτροβιτς.

«Ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση. Στόχος είναι αυτή η συνεργασία για την επίλυση κοινών προβλημάτων, που προέκυψαν από τις πλημμύρες της 12ης Ιανουαρίου και την 1η Φεβρουαρίου να βρεθούν άμεσα λύσεις τόσο για τον πρωτογενή τομέα, κυρίως όμως για τις υποδομές, οι οποίες υπέστησαν πολύ μεγάλες καταστροφές και συγχρόνως να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις», σχολίασε ο κ. Πέτροβιτς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος