Aλεξανδρούπολη: Στο Ταμείο Ανάκαμψης η αποκατάσταση του Τεμένους Βαγιαζήτ

Την ένταξη του έργου αποκατάστασης του Τεμένους Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο, στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με προϋπολογισμό 10, 5 εκ. ευρώ, ανακοίνωσε επίσημα πρόσφατα το Υπουργείο Πολιτισμού.

Το έργο έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης του 2025 και περιλαμβάνει το σύνολο των παρεμβάσεων που θα αποκαταστήσουν το μνημείο στα πρότυπα της τελευταίας φάσης του, των αρχών του 20ου αιώνα, με παράλληλα ανάδειξη στοιχείων προηγούμενων φάσεων, «ώστε να είναι αναγνωρίσιμη η δομική ιστορία του Τεμένους, όπως και οι επεμβάσεις που έγιναν σε αυτό, σε διάφορες χρονικές περιόδους», αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού.

Toν περασμένο Ιούνιο (2022), είχε προηγηθεί η ομόφωνη θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου επί των προτεινόμενων λύσεων που αποτύπωνε το ερευνητικό πρόγραμμα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, για την αρχιτεκτονική, στατική και σεισμική συμπεριφορά του μνημείου.

Το Τέμενος Βαγιαζήτ, εμβληματικό μνημείο του Διδυμοτείχου και ένα από τα πλέον σημαντικά μνημεία της Oθωμανοκρατίας, έχει μπει σε τροχιά αποκατάστασης, με εξασφαλισμένο προϋπολογισμό και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα», δήλωσε σχετικά η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος