Αλεξανδρούπολη: Στην 86η ΔΕΘ και στο Tale of X Cities συμμετέχει το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

Στην 86η ΔΕΘ και στο πρόγραμμα Tale of X Cities συμμετέχει από τις 10-18 Σεπτεμβρίου το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης.


Το Tale of X Cities είναι ένα πρωτοποριακό μοντέλο δημιουργίας κοινότητας, δικτύου ανάμεσα πολιτών φορέων πόλεων και τοπικής ανάπτυξης με άξονα την δημιουργικότητα και την Τέχνη για την Κοινωνική Αλλαγή. Ξεκίνησε το 2021 στο πλαίσιο του προγράμματος Common Lab και στις δύο χρονιές υλοποίησής του έχει ήδη ενεργοποιήσει πάνω 25 φορείς και 280 πολίτες από 15 πόλεις της Βόρειας Ελλάδας και όχι μόνο.

Οι δράσεις του Tale of X Cities περιλαμβάνουν μια σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων και εργαστηρίων μη-τυπικής εκπαίδευσης, που προσφέρουν στους συμμετέχοντες τις δεξιότητες και την καθοδήγηση για να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα — αφηγήσεις ιστοριών από τον τόπο τους με τη χρήση διαφορετικών μέσων, όπως είναι το βίντεο, η εικαστική εγκατάσταση, το podcast, η φωτογραφία, η performance και η συμμετοχή. Όταν ολοκληρωθούν, τα έργα αυτά παρουσιάζονται μαζί με άλλες ειδικά σχεδιασμένες δράσεις των συνεργαζόμενων φορέων σε ένα υβριδικό Φεστιβάλ, που υλοποιείται σε φυσικούς χώρους στις συμμετέχουσες πόλεις και στο διαδίκτυο.

«Στην 86η ΔΕΘ, το Tale of X Cities παρουσιάζει έργα και διαδραστικά project των συμμετεχόντων, καθώς και δράσεις των συνεργαζόμενων φορέων, και μας μεταφέρει σε ένα πολυσυλλεκτικό, πολυφωνικό ταξίδι σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα μέσα από διαφορετικές οπτικές, αφηγήσεις, αντικείμενα και εμπειρίες,» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η κ. Βαλεντίνα Σωκράτους υπεύθυνη Μουσικοπαιδαγωγός στο Ε.Μ.Θ. Όπως εξήγησε «το ΕΜΘ Θράκης συμμετέχει στις 18 Σεπτεμβρίου στο περίπτερο με 16 με δυο δράσεις. Έχουμε στήσει ένα αργαλειό μαζί με γυναίκες από το Πλαίτενο και καλούμε τους επισκέπτες της έκθεσης να συνδημιουργήσουν υφές ιστορίας γράφοντας πάνω σε νήματα ,κλωστές και υφάσματα προκειμένου και να τα περάσουν στον αργαλειό, ακολουθεί εικαστική περφόρμανς, ενώ παράλληλα όλη την εβδομάδα τρέχουν αρκετές δράσεις».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος