Αλεξανδρούπολη: Στη δίνη του χιονιά της Αττικής και το αεροδρόμιο «Δημόκριτος»

Οκτώ πτήσεις χάθηκαν στο Αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης εξαιτίας των καιρικών φαινομένων που επικράτησαν στην Αττική από την περασμένη Δευτέρα μέχρι και το βράδυ της Τρίτης. Μια εξ αυτών αντί να προσγειωθεί στο Ελ Βενιζέλος αναγκάστηκε να προσγειωθεί στα Χανιά.

Οι ακυρώσεις αυτές δεν οφείλονταν στο γεγονός ότι ο αεροδιάδρομος στην Αθήνα ήταν κλειστός, αλλά στο γεγονός ότι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν είχαν πρόσβαση στο αεροδρόμιο.

Ήδη από χθες όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Αερολιμενάρχης Στέλιος Ζαντανίδης αποκαθίσταται η κανονικότητα των πτήσεων αλλά και η εξυπηρέτηση των επιβατών που οι πτήσεις τους είχαν ακυρωθεί λόγω χιονιά.

Το «Δημόκριτος» αποτέλεσε  μια παράπλευρη απώλεια στα καιρικά φαινόμενα της Αθήνας,  σχολίασε ο κ Ζαντανίδης ευχόμενος αυτό να μην ξανασυμβεί στις αρχές Φεβρουαρίου που σύμφωνα με τις τωρινές προβλέψεις αναμένονται άσχημα καιρικά φαινόμενα για την περιοχή μας στο διάστημα 2 με 5 του μήνα.

Παρ όλα αυτά ο κ. Ζαντανίδης διαβεβαιώνει ότι το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» μπορεί μετά από βαριά χιονόπτωση να κάνει αποχιονισμό  μέσα σε δυο ώρες αφού διαθέτει το απαιτούμενο προσωπικό και εξοπλισμό ώστε ο αεροδιάδρομος και η πίστα μέσα σε δυο ώρες να είναι προσβάσιμα για το επιβατικό κοινό.

Αν κάποια πτήση ακυρώνεται αυτό οφείλεται στο ότι δεν υπάρχει σύστημα αποπαγοποίησης των φτερών (σύστημα αεροψεκασμού με ειδικές χημικές ουσίες όπου αφαιρείται  ο πάγος από τα φτερά), κάτι δαπανηρό για τις εταιρείες,  που αναγκάζει πολλές φορές τα αεροσκάφη από την Αθήνα,  να μην επιχειρούν να  πετάξουν προς Αλεξανδρούπολη.

Ικανοποίηση για την κίνηση το 2021 αλλά και του πρώτου μήνα του έτους

Με την πρόβλεψη ότι το 2022 αναμένεται να είναι μια πολύ  καλή χρονιά για την αεροπορία σε επίπεδο κίνησης ο κ. Ζαντανίδης αναφέρθηκε στην εικόνα που άφησε το 2021 αλλά και ο πρώτος μήνας  της χρονιάς που μόλις ξεκίνησε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, η Αλεξανδρούπολη έκλεισε  τη χρονιά με μείωση στην κίνηση των επιβατών  κάτω από το 40% σε σχέση με το μέσο όρο της χώρας που έκλεισε στο 50 με 55% ενώ ο μήνας Ιανουάριος  φέτος βρίσκεται πολύ πάνω από τον περασμένο του 2021 και στο 60 % των πτήσεων του 2019 προ πανδημίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος