Aλεξανδρούπολη: Σημαντική διάκριση για τη Σωτηρία Μαραγκοζάκη και το βιβλίο «Ο κλήρος του αίματος»

Μεταξύ των δεκατριών καλύτερων βιβλίων πεζογραφίας που συγκροτούν τη Μακρά Λίστα για το βραβείο 2021 του περιοδικού για το βιβλίο και τον πολιτισμό “Κλεψύδρα”, περιλαμβάνεται και το μυθιστόρημα “Ο κλήρος του αίματος” (εκδόσεις Πατάκη), της Αλεξανδρουπολίτισσας Σωτηρίας Μαραγκοζάκη.

H Μακρά Λίστα του Βραβείου Πεζογραφίας 2021 του περιοδικού “Κλεψύδρα” περιλαμβάνει βιβλία τα οποία έχουν εκδοθεί το 2020. Το εν λόγω Βραβείο Πεζογραφίας θεσμοθετήθηκε από το περιοδικό τη χρονιά της ίδρυσής του με σκοπό τη διάκριση των πλέον αξιόλογων ελληνικών τίτλων (μυθιστόρημα και νουβέλα) και απονεμήθηκε για πρώτη φορά τον Μάιο του 2012.

Ο Κλήρος του Αίµατος είναι ένα µυθιστόρηµα πολυφωνικό, µε κυρίαρχες τις αντιθέσεις των διληµµάτων και ερωτήµατα για τη δύναµη και την επιβολή, για τη συγχώρεση, τη µνήµη και τη λήθη. Μία απόπειρα συγκερασµού µεταµυθοπλασίας και ντοκουµέντου, έπους και αρχαίου δράµατος, λαϊκής παράδοσης και ιστορικών γεγονότων, µε φόντο τον ελληνικό Εµφύλιο, αν και υπερβαίνει το συγκεκριµένο πλαίσιο και συνοµιλεί µε το µέλλον. Γιατί εν τέλει το αίµα που έγινε νερό γίνεται και µελάνι.

Η Σωτηρία Μαραγκοζάκη γεννήθηκε το 1964 στα Λουτρά της Αλεξανδρούπολης. Σπούδασε οικονοµικά στην ανώτερη εκπαίδευση. Εργάστηκε ως δηµοσιογράφος σε ΜΜΕ της Θράκης καθώς και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι µέλος της Ένωσης Συντακτών Ηµερησίων Εφηµερίδων Μακεδονίας-Θράκης. Έχει τιµηθεί για την ανάδειξη θεµάτων πολιτισµού και φιλαναγνωσίας από το ΕΚΕΒΙ, τη Νοµαρχία Έβρου, τον Δήµο Αλεξανδρούπολης, τον Νοµαρχιακό Σύλλογο Ατόµων µε Αναπηρία Έβρου, τον Σύλλογο Κυριών και Δεσποινίδων Αλεξανδρούπολης. Το πρώτο της µυθιστόρηµα, Ο Ύπατος της Σµύρνης (2012), τιµήθηκε µε εύφηµη µνεία από το λογοτεχνικό περιοδικό “Αναγνώστης”. Διηγήµατά της που δηµοσιεύτηκαν σε περιοδικά λόγου και κυκλοφόρησαν σε οµαδικές συλλογές, έχουν βραβευτεί σε πανελλήνιους διαγωνισµούς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος