Αλεξανδρούπολη: Σε διαγωνισμό ζωγραφικής κατά του “trafficking” συμμετέχουν παιδιά από τη Δομή «ΑΡΣΙΣ»

Επτά παιδιά ηλικίας από 9-12 χρόνων φιλοξενούμενα στη Δομή «ΑΡΣΙΣ» στην Αλεξανδρούπολη, συμμετείχαν στον διαγωνισμό ζωγραφικής υπό την αιγίδα της UNICEF με τίτλο «Κανένα παιδί δεν είναι προς πώληση» κατά του trafficking. «Tα παιδιά προέρχονται από χώρες όπως Αφγανιστάν, Σομαλία και Συρία, ενώ η δράση είχε σκοπό την ευαισθητοποίηση γύρω από την εμπορία των ανθρώπων» σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η συντονίστρια της δομής «ΑΡΣΙΣ» Ερμιόνη Σταμάτη.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 170 διαγωνιζόμενοι συνολικά, ενώ τα επτά παιδιά από την ΑΡΣΙΣ έχουν συμπεριληφθεί στους 54 που έχουν επιλεγεί για τη δεύτερη φάση.
Οι πίνακες που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους θα βραβευτούν, ενώ οι επικρατέστερες ζωγραφιές θα μετατραπούν σε αφίσες και κάρτες με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση σχετικά με την εμπορία ανθρώπων.

«Η προσέγγιση ενός τέτοιου θέματος απαιτεί συγκεκριμένη πληροφόρηση και πλαισίωση γιατί έχει κάποιες πτυχές που μπορεί να είναι σκληρές για κάποια παιδιά, οπότε ήταν πολύ σημαντική η πλαισίωση από όλη την ομάδα για να πλαισιώσουν σωστά τον διαγωνισμό τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο» σχολίασε από την πλευρά της η παιδαγωγός-συνεργάτης της Δομής Λαμπρινή Χαλιαμακίδου, η οποία συμμετείχε σε σεμινάριο της UNICEF σχετικά με το trafficking.

«Tα παιδιά δε μπορούν να κατανοήσουν πλήρως την έννοια του trafficking όπως οι ενήλικες, για αυτό και η προσέγγιση έγινε πολύ σφαιρικά και σε ένα γενικότερο πλαίσιο αναφορικά με τα δικαιώματα των παιδιών και το πώς μπορούμε εμείς να τα ενισχύσουμε ώστε να ενημερωθούν» είπε η κ. Χαλιαμακίδου και τόνισε πως «τα παιδιά σε ένα βασικό πλαίσιο έχουν αντιληφθεί την έννοια, έχουν αντιληφθεί ότι έχουν συγκεκριμένα δικαιώματα και έχουν αντιληφθεί ότι αυτά τα δικαιώματα όταν νιώθουν ότι καταπατούνται μπορούν να απευθυνθούν σε συγκεκριμένους φορείς που μπορούν να τα βοηθήσουν και να τα ενισχύσουν».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος