Αλεξανδρούπολη: Σχέδιο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων εκπονεί ο Δήμος

Σύμβαση για την εκπόνηση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) υπέγραψε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης με τον ανάδοχο-μελετητή Νίκο Κουτσομάρκο.

Σκοπός , είναι ο προσδιορισμός ενός βιώσιμου συστήματος της ηλεκτροκίνησης και αφετέρου η ένταξη του δικτύου ηλεκτροκίνησης στο ευρύτερο σύστημα βιώσιμης κινητικότητας του Δήμου, με απώτερο στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας δίνοντας παράλληλα το στίγμα της πράσινης ανάπτυξης.

«Στίγμα πράσινης ανάπτυξης το επόμενο βήμα. Ένα από τα πολλά βήματα προκειμένου να πιάσουμε στόχους τόσο ως Τ.Α όσο και ως παγκόσμια κοινότητα είναι η ηλεκτροκίνηση,» σχολίασε σε δηλώσεις του ο κ. Ζαμπούκης αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης και πρόσθεσε : « υπάρχει ένα νομοθετικά θεσμοθετημένο πλαίσιο όπου υπαγορεύει ότι θα πρέπει να περάσουμε σε μια πιο φιλική προς το περιβάλλον χρήση μεταφορικών μέσων, μέσω της ηλεκτροκίνησης ,άρα προκειμένου να υπάρξει αυτό το μεταβατικό στάδιο από τα συμβατικά αυτοκίνητα που κινούνται πλέον με πετρέλαιο κίνησης θα περάσουμε στην νέα βιομηχανία των ποδηλάτων αλλά και των αυτοκινήτων που θα κινούνται μέσω ηλεκτρικής ενέργειας (μπαταρίας).

Όπως τόνισε « πρέπει να συνεργαστούμε με το χρηματοδοτικό εργαλείο το οποίο στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι το πράσινο ταμείο με μια εταιρεία η οποία θα μας δώσει τεχνογνωσία, παροχή κυρίως υπηρεσίας στο πως θα πρέπει να εντοπίσουμε τα σωστα σημεία τα οποία πρέπει να μπούν και πόσοι σταθμοί ηλεκτροφώρτισης.»

«Η εκπόνηση και έγκριση των ΣΦΗΟ είναι βασικό προαπαιτούμενο για την εγκατάσταση των δημοσίως προσβάσιμων θέσεων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και την ανάπτυξη των σχετικών υποδομών. Έχει ως στόχο την κατά το δυνατόν αρτιότερη και ολοκληρωμένη χωροθέτηση των σταθμών φόρτισης έτσι ώστε να διευκολυνθεί η χρήση ηλεκτροκίνητων οχημάτων ως μέσου μετακίνησης στα όρια του Δήμου,» σχολίασε από την πλευρά του ο ανάδοχος μελετητής Ν. Κουτσομάρκος

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσομάρκο το σχέδιο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων αποτελεί μια υποχρέωση νομική για τους Δήμους της χώρας βάσει του νόμου 47/10 για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης,ο οποίος ορίζει ότι μέχρι και τις 31/12/2021 θα πρέπει οι Δήμοι άνω των 10.000 κατοίκων να έχεουν προχωρήσει σε αυτό το στάδιο .

Η εκπόνηση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων περιλαμβάνει:
Ανάλυση Υφιστάμενης Κατάστασης – Χαρτογράφηση της Περιοχής Παρέμβασης
Χωροθέτηση σημείων επαναφόρτισης και θέσεων στάθμευσης Η/Ο – Σενάρια ανάπτυξης δικτύου σημείων επαναφόρτισης Η/Ο
Έκθεση Διαβούλευσης
Ολοκλήρωση Φακέλου – Εφαρμογή Σχεδίου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος