Αλεξανδρούπολη – Σ. Ζανταντίδης: «Φρενάρει» την ανάπτυξη του «Δημόκριτος» η διακοπή του αεροπορικού καυσίμου

Το θέμα της διάθεσης αεροπορικού καυσίμου που έχει διακοπεί λόγω αλλαγής του νομικού πλαισίου έθεσε ως προτεραιότητα ο Προϊστάμενος Τμήματος Εναέριας Κυκλοφορίας του Διεθνούς Κρατικού Αερολιμένα “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης, Στέλιος Ζαντανίδης, ο οποίος φιλοξενήθηκε στις διαδικτυακές συναντήσεις του Επιμελητηρίου Έβρου με τίτλο «Ματιά στο Επιχειρηματικό Περιβάλλον».

Όπως επεσήμανε, «η αφαίρεση αυτής της δυνατότητας, στερεί από το Αεροδρόμιο ‘Δημόκριτος’ τις πτήσεις τσάρτερ, που με τη σειρά τους αποτελούν σημαντικές πηγές εσόδων τόσο για τον ίδιο τον φορέα, όσο όμως και για την τοπική οικονομία».

Επιπλέον, ως έργο άμεσης προτεραιότητας χαρακτηρίζεται και η ολοκλήρωση του νέου πύργου ελέγχου που θα εκσυγχρονίσει ακόμη περισσότερο τον «Δημόκριτο».

Ο κ. Ζαντανίδης ανέφερε ότι το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης που κατασκευάστηκε το 1944 (και πήρε τη σημερινή του μορφή μετά από σειρά παρεμβάσεων το 2011) αποτελεί έναν από τους παλαιότερους αερολιμένες της Ελλάδας και συγκεντρώνει πολλά πλεονεκτήματα, που με τις κατάλληλες παρεμβάσεις δύναται να αποτελέσει τον 4ο πυλώνα ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος