Αλεξανδρούπολη: Προγραμματική σύμβαση για την βελτίωση των υποδομών στο λιμάνι

Προγραμματική σύμβαση για την δημιουργία νέων υποδομών στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να εκσυγχρονιστεί, να αυξήσει τις δυνατότητες και τη χωρητικότητά του και να συμμορφωθεί πλήρως με τα διεθνή πρότυπα ασφάλειας, υπέγραψαν ο περιφερειάρχης Αν.Μ.Θ., Χρήστος Μέτιος με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (Ο.Λ.Α.), Κώστα Χατζηκωνσταντίνου.

«Η προγραμματική σύμβαση υπογράφηκε προκειμένου να ανταποκριθούμε σε μια έλλειψη που έχει το λιμάνι, δεν υπάρχει κτίριο επιβατικού σταθμού, ενώ ταυτόχρονα είναι πύλη εισόδου της χώρας, άρα δεν μπορούμε να εκπληρώσουμε επαρκώς τις υποχρεώσεις μας», σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Χατζηκωνσταντίνου, και τόνισε πως «θα είναι ένα σύγχρονο κτίριο το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες μιας πύλης εισόδου».

Σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο του Ο.Λ.Α., η μελέτη έχει χρονοδιάγραμμα 12 μηνών, ο ίδιος ωστόσο εκτίμησε πως οι μελετητές θα ανταποκριθούν νωρίτερα.
«Από εκεί και πέρα εφόσον έχουμε προσδιορίσει το κόστος, το έργο είναι ήδη εγκεκριμένο και περιβαλλοντικά, θα έχουμε την απόλυτη μελετητική ωριμότητα για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ του υπουργείου Ναυτιλίας την επόμενη προγραμματική περίοδο», είπε ο κ. Χαντζηκωνσταντίνου και τόνισε πως “η χρηματοδότηση της μελέτης είναι εξασφαλισμένη από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενώ όταν ολοκληρωθεί η μελέτη θα επιτρέψει στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης να διεκδικήσει χρηματοδότηση για την κατασκευή του έργου”.

Με την προγραμματική σύμβαση, οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας θα αναλάβουν την υλοποίηση των απαραιτήτων διαδικασιών ώστε να εκπονηθεί η μελέτη, για το νέο κτίριο που θα στεγάσει τον Τερματικό Σταθμό Επιβατών, τις διοικητικές υπηρεσίες του ΟΛΑ και του Κεντρικού Λιμεναρχείου, για την αναδιαμόρφωση της ζώνης ακτοπλοΐας (επιστρώσεις, νέα ασφαλτικά δάπεδα, διαγραμμίσεις, έργα αποχέτευσης ομβρίων, περίφραξη),για την κατασκευή πύλης εισόδου και πύλης εξόδου οχημάτων, για την τοποθέτηση νέων εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού (εκδοτήρια, χώροι αναμονής επιβατών και οχημάτων) και στέγασης των υπηρεσιών του Τελωνείου και της Αστυνομίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος