Αλεξανδρούπολη: Περίπου 500 παιδιά έχουν εμβολιασθεί κατά της covid 19

Περίπου 500 παιδιά ηλικίας από 5-11χρόνων έχουν εμβολιασθεί κατά της πανδημίας covid 19 με την Α΄ δόση ενώ ήδη κάποια ξεκίνησαν και την Β΄ δεύτερη δόση στο εμβολιαστικό Κέντρο που λειτουργεί στο Π.Γ.Ν.Α από τις 17 Δεκεμβρίου 2021.

«Η ροή είναι ικανοποιητική, υπάρχει ενδιαφέρον των γονιών να εμβολιάσουν τα παιδιά τους» δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο υπεύθυνος του Εμβολιαστικού Κέντρου και Διεθυντής της Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του ΔΠΘ κ. Άγγελος Τσαλκίδης και τόνισε πως «λίγα είναι εκείνα τα ραντεβού που έχουν ακυρωθεί λόγω κάποιας ίωσης και όχι γιατί το έχουν μετανιώσει οι γονείς.»

Σύμφωνα με τον κ. Τσαλκίδη, σε καθημερινή βάση εμβολιάζονται 40 με 50 παιδιά και ενώ μέχρι πριν λίγες ημέρες το εμβολιαστικό Κέντρο λειτουργούσε τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, από χτες λειτουργεί από την Τρίτη έως την Κυριακή από τις 8πμ-8μμ. Αυτό δείχνει όπως είπε, το μεγάλο ενδιαφέρον των γονιών να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Όπως εξήγησε, «τα παιδιά ηλικίας 5 ετών μέχρι τώρα έχουν κάνει περίπου 17 με 18 διαφορετικά εμβόλια, (είναι τα συμβατικά εμβόλια που κάνουν από την ηλικία των 2 μηνών) και σε δόσεις περίπου 42 με 45,» και προέτρεψε τους γονείς που το σκέπτονται ή έχουν κάποιες αμφιβολίες, ή φοβούνται, να κάνουν κανονικά το εμβόλιο στα παιδιά τους, καθώς όπως είπε «είναι το καλύτερο δώρο.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος