Αλεξανδρούπολη: Παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ.Ε. Φερών – Ζητούν να μην κλείσει το περιφερειακό Ιατρείο

Παράσταση διαμαρτυρίας μετά την απόφαση της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας –Θράκης να κλείσει το Περιφερειακό Ιατρείο Φερών και να αποσπάσει το ιατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου σχεδιάζεται να δημιουργηθεί μονάδα covid, πραγματοποιούν σήμερα στις 11 το πρωί έξω από το Π.Ιατρείο οι δημότες της περιοχής.


Η απόφαση
προβλέπει την μετακίνηση του προσωπικού του Π.Ι .Φερών, προκειμένου να προσφέρει υπηρεσίες στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, με αποτέλεσμα να μην βγαίνουν οι εφημερίες στο Ιατρείο Φερών, το οποίο θα λειτουργεί ως τις τρεις το μεσημέρι. Το Ιατρείο μέχρι και σήμερα λειτουργεί όλο το 24ωρο εξυπηρετώντας πολίτες της περιοχής, σε επείγοντα και τακτικά περιστατικά. Τα τακτικά περιστατικά που εξυπηρετεί ξεπερνούν μηνιαίως αριθμητικά τις 3.000 και τα επείγοντα τα 400 . Να σημειωθεί πως από την αρχή του εμβολιαστικού προγράμματος το Περιφερειακό Ιατρείο λειτουργεί ως Εμβολιαστικό Κέντρο Astra Zeneca εμβολιάζοντας πολίτες όλου του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Εδώ και ένα μήνα λειτουργεί ως Εμβολιαστικό Κέντρο Pfizer καλύπτοντας τις ανάγκες της Δημοτικής Ενότητας Φερών. Επίσης, το προσωπικό του Ιατρείου από την πρώτη στιγμή πραγματοποιεί εμβολιασμούς κατ’ οίκον .

Με επιστολή τους προς τον διοικητή της 4η ΥΠΕ Μ-Θ οι φορείς της Δ.Ε.Φερών ζητούν από την 4η ΥΠΕ Μακεδονίας –Θράκης να ανακαλέσει την απόφαση .

«Θεωρώ ότι πήραν μια απόφαση απλώς και μόνο επικοινωνιακά, η οποία θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα παρά θα λύσει» σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αντιδήμαρχος Α΄τομέα Δημήτρης Κολγιώνης και τόνισε: «Δεν είμαστε αντίθετοι στο να δημιουργηθούν μονάδες covid, αυτό επιβάλλει η δημόσια υγεία και ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορονοϊού με το 4ο κύμα που λέγεται ότι έρχεται. Aυτό όμως έπρεπε να το προβλέψουν έγκαιρα και να κάνουν τις απαραίτητες προσλήψεις και όχι να κλείνουν την Πρωτοβάθμια Υγεία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος