Αλεξανδρούπολη: Οι ερασιτέχνες αλιείς ζητούν να παραμείνουν οι βάρκες στην «Απολλωνιάδα»

Nα παραμείνουν οι βάρκες στην «Απολλωνιάδα» και να μην επιβληθούν πρόστιμα στους αλιείς, που σταθμεύουν εκεί τις βάρκες τους, ζητούν οι ερασιτέχνες αλιείς της Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι με επιστολή τους προς την Δημοτική αρχή ζητούν το θέμα να συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Εδώ και δεκαετίες – ουσιαστικά φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια – στο σημείο υπάρχουν σταθμευμένες βάρκες επαγγελματιών και ερασιτεχνών αλιέων. Μάλιστα να σημειωθεί ότι ο δήμος της πόλης προχώρησε στην ανάπλαση και τη διαμόρφωση του χώρου, ειδικά για τέτοια χρήση το 2014 και μετά την ανάπλαση, δηλαδή εδώ και 8 χρόνια οι βάρκες σταθμεύουν εκεί κανονικά και ουδέποτε υπήρξε κάποια αναφορά ή προειδοποίηση ότι αυτό απαγορεύεται και φυσικά δεν υπάρχει ούτε και αντίστοιχη σήμανση.

Το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα μετά από καταγγελία που έγινε από σύμβουλο της δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης για την στάθμευση εκεί των βαρκών, ζητώντας μάλιστα να επιβληθεί και πρόστιμο 1.500 ευρώ για κάθε βάρκα.

«Χωρίς κάποια ενημέρωση, κάποια εξήγηση ή έστω προειδοποίηση μάθαμε ότι αναζητούνται τα στοιχεία μας μέσω του λιμεναρχείου για να μας επιβληθούν πρόστιμα και τελικά να μας διώξουν από την Απολλωνιάδα», αναφέρουν μεταξύ άλλων σε σχετική τους επιστολή προς τον Δήμο της πόλης οι αλιείς».

Όπως τονίζουν: «Η παρουσία των βαρκών στην Απολλωνιάδα είναι κεντρικό κομμάτι της ιστορίας και της παράδοσης της πόλης μας, καθώς δεκάδες συμπολίτες μας, οικογένειες με παιδιά και επισκέπτες της πόλης μας περνούν καθημερινά από το σημείο, βγαίνουν φωτογραφίες με τις βάρκες, τα παιδιά παίζουν στην ακτή. Θέλουμε λοιπόν αναβάθμιση της περιοχής, η οποία είναι και ένα από τα λίγα σημεία στην παραλιακή άμεσης, ελεύθερης πρόσβασης στη θάλασσα και που αποτελεί τοπόσημο της πόλης, με το γιαλό και τις βάρκες να είναι στην μνήμη όλων μας από την παιδική μας ηλικία.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος