Αλεξανδρούπολη – Ν. Γεωργιάδης: «Το νέο πρόγραμμα ενίσχυσης της εστίασης θα σώσει πολλές επιχειρήσεις»

Στο νέο πρόγραμμα ενίσχυσης για την εστίαση που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών και θα αφορά την πληρωμή πάγιων εξόδων των επαγγελματιών στοχεύουν οι επαγγελματίες του κλάδου προκειμένου να «ανασάνουν», ενώ εκτιμούν ότι το “πράσινο φως” για την εστίαση θα δοθεί τέλος Απριλίου.

«Είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο. Ήταν κάτι που το περιμέναμε και είμαι σίγουρος ότι θα σώσει πάρα πολλές επιχειρήσεις», δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος της εστίασης Αλεξανδρούπολης, Νίκος Γεωργιάδης.

Όπως εξήγησε: «Στην τελευταία τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήσαμε με τα αρμόδια υπουργεία όπου τέθηκαν οι προβληματισμοί μας και οι προτάσεις μας υπήρξε μια κοινή γραμμή, ότι η εστίαση όντως έχει πρόβλημα. Στην τηλεδιάσκεψη αναλύθηκε ένα νέο πρόγραμμα που θα βγει το επόμενο διάστημα που είναι η πληρωμή πάγιων εξόδων που έχουν τα καταστήματα μας που θα ισχύει από την 1η Μαρτίου του 2020 έως και 30 Ιουνίου 2021 και θα έχει μέσα τα νοίκια που πληρώσαμε μέχρι σήμερα αλλά και τις μισθοδοσίες προσωπικού για όσο διάστημα είμασταν ανοιχτοί».

«Η εστίαση έχει λάβει μέχρι σήμερα περίπου 890 εκ ευρώ κρατική βοήθεια για 63.000 επιχειρήσεις δηλαδή περίπου ένα μέσο όρο 15.000 ευρώ ανά κατάστημα σε όλη την Ελλάδα», είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Αυτό σημαίνει ότι φτάνουμε στους 6,5 μήνες με κλειστά μαγαζιά και πέντε μήνες με περιορισμούς καθώς στις 14 Μαρτίου κλείνουμε χρόνο με την πανδημία και ένα χρόνο που η εστίαση συνεχίζει ακόμη να είναι κλειστή».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος