Αλεξανδρούπολη: Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΔΙ.Σ.Β.Β.-ΑΜΘ και του ΔΠΘ

Μνημόνιο συνεργασίας υπογράφουν σήμερα στις 6 μ.μ. στο Κεντρικό Αμφιθέατρο στην Πανεπιστημιούπολη στην Κομοτηνή, το Δίκτυο Συνδέσμων Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών της Περιφέρειας (ΔΙ.Σ.Β.Β.-ΑΜΘ ) και το ΔΠΘ.


Η διασύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με τη μεταποίηση για την ουσιαστική αξιοποίηση και εφαρμογή ερευνητικών αποτελεσμάτων, τεχνολογικών εξελίξεων και καινοτομιών στην παραγωγική και εκπαιδευτική διαδικασία, η δικτύωση, η ανταλλαγή πληροφοριών και καλών πρακτικών, αποτελούν το βασικό άξονα της συνεργασίας μεταξύ των συμβαλλομένων που στοχεύουν στην ανάπτυξη ενός συστήματος έρευνας και καινοτομίας, ανταλλαγής τεχνογνωσίας, συμβουλευτικής και δικτύωσης με τις επιχειρήσεις.

«Αυτό που προσπαθούμε να πετύχουμε με το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφουμε είναι να φέρουμε ακόμη πιο κοντά με έναν οργανωμένο και στοχευμένο τρόπο επιχειρήσεις και καθηγητές του ΔΠΘ έτσι ώστε αφενός οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να εκφράσουν τα θέλω τους ,να δικτυωθούν με την Ακαδημαϊκή κοινότητα ευελπιστώντας αντίστοιχα από την άλλη πλευρά η Ακαδημαϊκή κοινότητα της περιοχής θα αντιληφθεί τις προκλήσεις τις συγκεκριμένες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της περιοχής και θα στρέψουν την ερευνητική τους προσπάθεια ποιο κοντά προς τις ανάγκες των επιχειρήσεων της Περιφέρειας μας,» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Δικτύου Συνδέσμων Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών της Περιφέρειας ΑΜΘ, κ. Χρήστος Γιορδαμπλής.

Ο πρώτος στόχος του μνημονίου συνεργασίας, όπως ανέφερε ο κ. Γιορδαμπλής, είναι να μείνει και να εργαστεί το επιστημονικό δυναμικό που φοιτά στην περιοχή, ενώ ο δεύτερος είναι μέσα από την συνεργασία αυτή να προκύψουν πολλαπλά άμεσα και έμμεσα οφέλη.

Όπως εξήγησε, οι άξονες που καθορίζονται στο μνημόνιο συνεργασίας αφορούν: να είναι ευκολότερος για τους φοιτητές του ΔΠΘ να υλοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση στα εργοστάσια της περιοχής, να είναι ευκολότερο μεταπτυχιακοί η διδακτορικοί φοιτητές να αξιοποιήσουν είτε τον παραγωγικό εξοπλισμό επιχειρήσεων ή να γίνουν κοινές προσπάθειες για έρευνα που θα δίνει συγκεκριμένη λύση στις τεχνολογικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και τέλος μια μεγάλη κατηγορία ενεργειών είναι να περιγραφεί ένα πλαίσιο το οποίο ουσιαστικά να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ και τους άξονες της έξυπνης εξειδίκευσης της Περιφέρειας ΑΜΘ και η κατηγορία αυτή των δράσεων να είναι από τις πρώτες, που θα τρέξουν την προγραμματική αυτή περίοδο που ξεκίνησε το 2022.

Εκδήλωση ενημέρωσης για την συνεργασία μεταξύ του Δικτύου Συνδέσμων Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών της Περιφέρειας ΑΜΘ και το ΔΠΘ θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη (24/5) στις 6μμ στο Επιμελητήριο Έβρου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος