Αλεξανδρούπολη: Kατέρρευσε αποθήκη κοντά στο λιμάνι

Παλαιά αποθήκη του ΟΣΕ δίπλα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης κατέρρευσε από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν το προηγούμενο Σάββατο στην περιοχή ,ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, ούτε όμως και υλικές ζημιές σε διερχόμενα ή σταθμευμένα οχήματα ,καθώς η αποθήκη βρίσκεται σε δρόμο κοντά σε πάρκινγκ αυτοκινήτων.

Η αποθήκη αυτή μαζί με άλλες δύο που είναι στη σειρά έχουν κριθεί διατηρητέες από την Εφορία Νεότερων μνημείων και έχουν τεθεί σε πρόγραμμα ανάπλασης εντός το πλαισίου που ορίζει το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης που έχει κερδίσει ο δήμος Αλεξανδρούπολης, προϋπολογισμού 2.618.485 ευρώ.

Πρόκειται για κτίσματα του 1870 και κατασκευάστηκαν από την Εταιρία Ανατολικών Σιδηροδρόμων την εποχή που κατασκευαζόταν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στην πρώτη αποθήκη της οποία κατέρρευσε η πρόσοψη,θα γίνει χώρος έκθεσης και πώλησης τοπικών προϊόντων, στην δεύτερη καφέ και χώρος εστίασης και στην τρίτη θέατρο και κινηματογράφος.

Σύμφωνα με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου έχει βγεί η απόφαση για τον ανάδοχο και μέσα σε δεκαπέντε ημέρες τελειώνουν οι διαδικασίες ανάληψης έργου από τον εργολάβο και ξεκινά η ανάπλαση των τριών αποθηκών του ΟΣΕ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος