Αλεξανδρούπολη – Κ. Σακελλαροπούλου: «Οι Θρακιώτες ακρίτες φυλάνε με αυταπάρνηση τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα» (βίντεο)

“Οι Θρακιώτες ακρίτες φυλάνε με αυταπάρνηση τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα και η Αλεξανδρούπολη αποτελεί κόμβο ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή», δήλωσε από την Αλεξανδρούπολη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η ίδια σημείωσε πως «διακόσια χρόνια μετά την κήρυξη της Επανάστασης και 101 χρόνια από την ενσωμάτωση, η επέτειος, για δεύτερη χρονιά δυστυχώς, γιορτάζεται σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης» και εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα η χώρα θα επιστρέψει στην ομαλότητα, με την πιστή τήρηση του εμβολιαστικού προγράμματος, όπως ανέφερε.

To πρωί η κ. Σακελλαροπούλου παρέστη στη Δοξολογία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου ενώ κατέθεσε και στεφάνι στο Ηρώο “Δόμνας Βισβίζη”. Το σημερινό, επίσημο μέρος του προγράμματος επίσκεψης της Προέδρου της Δημοκρατίας, περιελάμβανε και συνάντηση με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Γιάννη Ζαμπούκη.

Εχθές το απόγευμα είχε τις πρώτες συναντήσεις της, αρχικά με τον Μητροπολίτη Άνθιμο και στη συνέχεια με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, Χρήστο Μέτιο και τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, από τους οποίους ενημερώθηκε για τα μείζονα θέματα της περιοχής.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Μέτιος διαπίστωσε «το μεγάλο ενδιαφέρον της Προέδρου για την περιοχή του Έβρου και της Θράκης», όπως είπε. Η κ. Σακελλαροπούλου θα επισκεφθεί αύριο, διαδοχικά, την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και το Σουφλί, και θα έχει συναντήσεις με τους δημάρχους των τριών πόλεων.

ΕΡΤ Ορεστιάδας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος