Αλεξανδρούπολη: Ημερίδα «Προσεγγίζοντας τη Θράκη: Αναγέννηση στην Οικονομία και την Κοινωνία»

«Υπάρχει πλούτος στη χώρα αλλά και στον Έβρο ο οποίος μένει αναξιοποίητος κυρίως γιατί το κεντρικό κράτος δεν έχει την γνώση και τα εργαλεία δεν μπορεί να καταλάβει τη σημασία αυτού του πλούτου και δε μπορεί να δώσει το έναυσμα για να αξιοποιηθεί σωστά» σχολίασε από την Αλεξανδρούπολη ο Παύλος Γερουλάνος (επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αθήνα Είσαι Εσύ, πρώην υπουργός Πολιτισμού) στο περιθώριο της ημερίδας με τίτλο «Προσεγγίζοντας τη Θράκη: Αναγέννηση στην Οικονομία και την Κοινωνία» που διοργάνωσε ο Δήμος της πόλης και πρόσθεσε: «Αν θέλουμε να αναπτυχθεί αυτός ο πλούτος, εάν θέλουμε ο Έβρος να έχει προοπτική θα πρέπει πρώτα από όλα να βεβαιωθούμε ότι η πραγματική εξουσία μένει εδώ στην τοπική περιφέρεια στους ΟΤΑ, στα Πανεπιστήμια, στα επιμελητήρια έτσι ώστε να τους υποχρεώσουμε να συνεργαστούν να κάνουν ένα κοινό σχέδιο και πάνω σε αυτό το σχέδιο να οργανωθεί η ανάπτυξη του μέλλοντος».

Στα προβλήματα των ΜΜΕ αναφέρθηκε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλος Τοψίδης.

«Τα προβλήματα είναι πολλά στην ΜΜΕ η οποία είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας, ένα από αυτά είναι στη ρευστότητα. Το 99,1% είναι στην Ελλάδα ΜΜΕ επομένως προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να στοχεύσουμε να δουλέψουμε θεσμικοί κοινωνία όλοι μαζί για να μπορέσουμε να προωθήσουμε τις προτάσεις μας τις ιδέες μας στην κεντρική πολιτική σκηνή, γιατί μετά την πανδημία αυτό που θα πρέπει να αντιμετωπίσει η πολιτεία η κοινωνία είναι η κρίση της οικονομίας» σχολίασε ο κ. Τοψίδης.

Στην πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της πρώτης ημερίδας αναφέρθηκε ο δήμαρχος, Γιάννης Ζαμπούκης. «Στο πλαίσιο εξωστρέφειας του Δήμου απευθύνουμε προσκλήσεις για ανοιχτές συζητήσεις και διάλογο με την κοινωνία όπως εκπροσωπείτε μέσα από την καθημερινότητα μέσα από τα προγράμματα μέσα από τα Πανεπιστήμια» είπε και πρόσθεσε πως “έχουμε ανάγκη να εξωστραφούμε και να συνομιλήσουμε με όλες τις κοινωνικές ομάδες και όλα τα πλαίσια”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος