Aλεξανδρούπολη: Για τα προβλήματα των αλιέων ενημερώθηκε ο Αν. Καραγιώργης

προβλήματα που απασχολούν τους αλιείς συζήτησε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αλεξανδρούπολη ο αντιπεριφερειάρχης Αλιευτικής Πολιτικής της Περιφέρειας ΑΜΘ, Ανδρέας Καραγιώργης.

Ο κ. Καραγιώργης επισκέφθηκε την ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, όπου σε συνάντηση που είχε με τον διευθυντή της, Δημήτρη Ποτό, συζητήσαν τα ζητήματα που αντιμετωπίζει, τόσο με τις πεπαλαιωμένες και ανεπαρκείς υποδομές που δεν επαρκούν πλέον για τη στήριξη και εύρυθμη λειτουργία της ιχθυόσκαλας, όσο και τις ελλείψεις που υπάρχουν σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Tο προβλήματα της ιχθυόσκαλας συζήτησε σε συνάντηση που είχε και με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, και συμφώνησαν πως πρέπει να βρουν κοινούς τρόπους αντιμετώπισης προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα.

Στη συνέχεια ο κ. Καραγιώργης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Αλιευτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Δημήτρη Σαρίκα, ο οποίος τον ενημέρωσε εκτενώς για τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, ιδίως δε για το εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα της ετήσιας πλέον εμφάνισης μεγάλων εκτάσεων φυτοπλαγκτού στην ευρύτερη περιοχή αλίευσης του Θρακικού πελάγους, η παρουσία του οποίου δυσχεραίνει στον μέγιστο βαθμό τους αλιείς της παράκτιας και μέσης αλιείας, προκαλώντας ακόμη και ανεπανόρθωτες ζημιές στα αλιευτικά μέσα που χρησιμοποιούν.

Για το ζήτημα αποφασίστηκε να ζητηθεί η συνδρομή του Ινστιτούτου Αλιευτικών Ερευνών (ΙΝΑΛΕ) και να αποσταλεί υπόμνημα προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Άμεση θα είναι η αντίδραση της Αντιπεριφέρειας Αλιευτικής Πολιτικής της Περιφέρειας ΑΜΘ αρκεί να έχουμε σύντομα στα χέρια μας όλο εκείνο το υλικό από τους ίδιους τους Αλιευτικούς Συλλόγους για να μπορέσουμε από την ερχόμενη εβδομάδα ή μετά το Πάσχα να υποστηρίξουμε το υπόμνημα που θα υποβάλλουμε στο υπουργείο», δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Καραγιώργης, υπογραμμίζοντας πως «το υπουργείο έχει την διάθεση και τη δυνατότητα να δώσει λύσεις σε αυτά τα προβλήματα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος