Αλεξανδρούπολη – Γ. Ζαμπούκης: «Επανέρχεται στο προηγούμενο πλαίσιο λειτουργίας το Πολυδύναμο Ιατρείο Φερών»

Tροποποιείται εκ νέου η αρχική απόφαση και επανέρχεται στο προηγούμενο πλαίσιο λειτουργίας το Πολυδύναμο Ιατρείο Φερών, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε πριν λίγο από την 4η ΥΠΕ Μ-Θ. ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης. Οι φορείς της Δ.Ε. Φερών είχαν προγραμματίσει για σήμερα στις 11 π.μ. παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Ιατρείο, καθώς σύμφωνα με απόφαση της 4η ΥΠΕ Μ-Θ το προσωπικό θα έπρεπε να μετακινείται από τις Φέρες στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου προκειμένου να καλύπτει τις εκεί ανάγκες καθώς σχεδιάζεται να δημιουργηθεί μονάδα covid.

Η ανάρτηση του κ. Ζαμπούκη για την αλλαγή της απόφασης:

“Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκα επισήμως με έγγραφο για την απόφαση της τροποποίησης λειτουργίας του Πολυδύναμου Περιφερειακού ιατρείου Φερών αναφορικά με την αναστολή λειτουργίας του, χωρίς κανένα ίχνος “λαϊκισμού” προχώρησα με πρωτοβουλία μου σε επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. Χρήστο Μέτιο, με τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Βασίλη Μαυρίδη, τον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας- Θράκης (ΥΠΕ) Δημήτριο Τσαλικάκη και την Ειρήνη Χατζοπούλου Υποδιοικήτρια της 4ης ΥΠΕ , στους οποίους παρουσίασα την πραγματική κατάσταση πέρα από αριθμούς και πίνακες excel και προτείνοντας λύση σε συνεργασία με το προσωπικό του Πολυδύναμου Περιφερειακού ιατρείου Φερών.

Η πρόταση αυτή εξυπηρετεί τη συνέχιση λειτουργίας του ιατρείου
α) ως πρώτη υγειονομική δομή που συναντά κανείς στην χώρα μας από το τελωνείο Κήπων,
β) εξυπηρετεί 10.000 κατοίκους στην πλειοψηφία τους υπερήλικες,
γ) εξυπηρετεί δύο κέντρα συνοριακής φύλαξης,
δ) δύο ταξιαρχίες με τις οικογένειες τους,
ε) πραγματοποιεί καθημερινά δεκάδες Rapid Test ε εξυπηρετώντας την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Επιπλέον η απόσταση από τις Φέρες στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης απαιτεί χρονική διάρκεια σαράντα λεπτών κάτι το οποίο καθιστά την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών σε πρωτοβάθμια βάση άκρως επιτακτική.

Πριν από λίγο με ενημέρωσαν τηλεφωνικώς από την 4η ΥΠΕ ότι τροποποιείται εκ νέου η αρχική απόφαση και επανέρχεται στο προηγούμενο πλαίσιο λειτουργίας το Πολυδύναμο Ιατρείο Φερών. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται η αποδυνάμωσή του. Αν και εφόσον υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή στα δεδομένα αυτά δεσμεύομαι ότι θα πράξω ό,τι απαιτείται για να διασφαλίσω την υγεία των συνδημοτών μου”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος