Αλεξανδρούπολη – Φώτης Κουρμούσης: Το ιδιωτικό χρέος στην Ελλάδα αγγίζει τα 234 δις ευρώ

«Το ιδιωτικό χρέος στην Ελλάδα αγγίζει τα 234 δις ευρώ και ο στόχος της κυβέρνησης είναι να παρέχει στους οφειλέτες τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε να προχωρήσουν στην αποπληρωμή των οφειλών τους. Μεταξύ των εργαλείων αυτών είναι και ο νέος ν.4738/2020 ο οποίος είναι νόμος – πλαίσιο, που σημαίνει ότι δεν έχει προθεσμίες, αλλά η ισχύς του είναι μόνιμη».

Τα παραπάνω ανέφερε ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης κατά την διάρκεια διαδικτυακής ημερίδας που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Έβρου με κεντρικό θέμα την παρουσίαση του ν. ν.4738/2020 «Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας» .

Η έναρξη λειτουργίας της ανάλογης πλατφόρμας για την υπαγωγή των οφειλετών στις διατάξεις του νόμου έχει οριστεί για την 1η Ιουνίου του τρέχοντος έτους και οι ενδιαφερόμενοι θα παίρνουν απάντηση περί υπαγωγής ή μη εντός τριών μηνών από την υποβολή της αίτησής τους.

Στην ημερίδα συμμετείχαν εκπρόσωποι επιχειρηματικών και οικονομικών Σωματείων και Φορέων της περιοχής καθώς και δικηγόροι από όλο τον Έβρο(μεμονωμένα και οι πρόεδροι των δύο Συλλόγων) .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος