Αλεξανδρούπολη: Έκθεση «το μουσείο πάει σχολειό»

Με τη συμπλήρωση 200 ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης και στο πλαίσιο διατήρησης της ιστορικής εθνικής μνήμης το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας υλοποιεί στην Αλεξανδρούπολη τη δράση με τίτλο «Το Μουσείο πάει Σχολείο» .

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα 2021, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τη συνδρομή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), με υπεύθυνο φορέα οργάνωσης – υλοποίησης το Πολεμικό Μουσείο και τη στήριξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Η έκθεση η οποία εγκαινιάστηκε (σήμερα) στη Λέσχη Αξιωματικών περιλαμβάνει επιλεγμένα κειμήλια, οπτικό – έντυπο υλικό και λοιπό εξοπλισμό συναφή με τη δράση ενώ θα διαρκέσει μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου.

«Στόχος της έκθεσης είναι να προσεγγίσει μαθητές της Α΄θμιας και Β΄ θμιας εκπαίδευσης ,ενώ η έκθεση θα περιοδεύσει σε 25 πόλεις ανά την Ελλάδα προκειμένου να δώσει στους μαθητές την ευκαιρία να δουν πρωτότυπα κειμήλια από την Συλλογή του Πολεμικού Μουσείου,» σχολίασε σε δηλώσεις της η κ. Έφη Πασχαλίδου μέλος του Δ.Σ Πολεμικού Μουσείου και πρόσθεσε πως φιλοδοξία των διοργανωτών είναι « η έκθεση να ταξιδέψει και σε ακριτικά νησιά.»

Τα κειμήλια είναι άρματα των αγωνιστών, είναι εφημερίδες εποχής του αγώνα, ενώ παράλληλα υπάρχουν και 15 μπάνερς-ταμπλό τα οποία περιγράφουν εμβληματικές περιόδους και στοιχεία της επανάστασης του 1821,γίνεται επίσης αναφορά στους φιλέλληνες ,στην έξοδο του Μεσολογγίου ,στην συνδρομή των γυναικών στον αγώνα και άλλα θέματα τα οποία θα αποτελέσουν έναυσμα για περαιτέρω σκέψη στους μαθητές που θα την επισκεφτούν .

«Είναι μια ιδιαίτερη σημαντική χρονιά για όλους τους Έλληνες μια ευκαιρία για στοχασμό,» σχολίασε από την πλευρά του ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Ζαμπούκης και κάλεσε τους μαθητές να επισκεφτούν τον χώρο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος