Αλεξανδρούπολη: Εκδήλωση «γυναίκες ορατές στις πόλεις»

Εκδήλωση με θέμα «γυναίκες ορατές στις πόλεις» διοργανώνει την επόμενη Δευτέρα (27/06) η ActionAid σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του δήμου Αλεξανδρούπολης, στις 6 το απόγευμα στη δημοτική βιβλιοθήκη της πόλης.

Η εκδήλωση, που θα έχει και χαρακτήρα εργαστηρίου, τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Αλεξανδρούπολης και θα επικεντρωθεί στο ζήτημα της ανάδειξης της οπτικής των γυναικών στους προϋπολογισμούς και τις αποφάσεις για πολιτικές και προγράμματα, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Επίσης, η ActionAid θα παρουσιάσει τις καλές πρακτικές και ιδέες που κατέγραψε από τη δράση της για την ενδυνάμωση των γυναικών στην καθημερινότητά τους, μέσω ενός προγράμματος που υλοποιεί από το 2020 σε συνεργασία με τους δήμους Αθήνας και Καρδίτσας.

Η οργάνωση ξεκινά τη διεύρυνση της δράσης αυτής και σε άλλες περιοχές της χώρας, με την Αλεξανδρούπολη να αποτελεί έναν από τους 7 προγραμματισμένους σταθμούς της ομάδας της. Συγκεκριμένα, στο εργαστήρι που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουνίου, γυναίκες κάθε ηλικίας καλούνται να εκφράσουν τις ανάγκες τους, τις προτάσεις τους προς τους φορείς της αυτοδιοίκησης ώστε αυτοί να εντάξουν στους προϋπολογισμούς τους τη χρηματοδότηση εργαλείων και καλών πρακτικών, που θα κάνουν «ορατές» τις γυναίκες και θα τις υποστηρίξει να έχουν ισότιμη συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων σε τοπικό επίπεδο. Η είσοδος στο εργαστήρι θα είναι ελεύθερη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος