Αλεξανδρούπολη – ΕΙΝΟΚΥΘ: Στάση εργασίας με αίτημα την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών

Στην τετράωρη στάση εργασίας που κήρυξε για σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ από τις 08:00-12:00 , συμμετέχει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Κέντρων Υγείας Θράκης (ΕΙΝΟΚΥΘ), με κύριο αίτημα την άμεση καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών πρόσθετων και τακτικών, καθώς και την προβλεπόμενη πρόσθετη αποζημίωση για τις υπεράριθμες εφημερίες των ειδικοτήτων πρώτης γραμμής αλλά και σε όσους έχουν μετακινηθεί.

«Μετά από 2,5 χρόνια πανδημίας η δημόσια υγεία ειδικά μέσω του ΕΣΥ έχει φτάσει σε πολύ χαμηλό σημείο, σε σημείο του έως εδώ και μη παρέκει,» σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο γενικός γραμματέας της ΕΙΝΟΚΥΘ κ. Χάρις Στάμος.

Όπως διευκρίνισε , «η εικόνα του ΠΓΝΑ 2,5 χρόνια μετά την πανδημία αντανακλά και την εικόνα που υφίσταται το ΕΣΥ. Σαφώς είμαστε καλύτερα από τα μεγάλα κέντρα Αθήνα, Θεσσαλονίκη, σαφώς ήμασταν καλύτερα και την περίοδο του pic των πανδημικών κυμάτων με την μόνη διαφορά όμως ότι, τα χρόνια προβλήματα τα οποία δεν άπτονται του κορονοιού, έχουν καθυστερήσει τόσο πολύ και στην διόγκωση τους και στη θεραπεία τους.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος