Aλεξανδρούπολη: Είκοσι πέντε χρόνια λειτουργούν ο Σχολές Γονέων – Eπιμόρφωση σε περίπου 8.000 γονείς

Περίπου 8.000 γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματα των Σχολών Γονέων που διοργανώνει τα τελευταία 25 χρόνια στην Αλεξανδρούπολη το Κέντρο Πρόληψης Εβρου.
Οι εγγραφές στις Σχολές Γονέων ξεκίνησαν και απευθύνονται σε γονείς που έχουν παιδιά ηλικίας από 0-3, από 3-6χρόνων αλλά και σε γονείς με παιδιά στο Δημοτικό και την εφηβεία. Τα μαθήματα θα γίνουν σε δυο κύκλους ο πρώτος ξεκινά μέσα στον Οκτώβριο και ο δεύτερος τον Φλεβάρη, ενώ θα γίνουν δέκα με δώδεκα συναντήσεις με θέματα που έχουν να κάνουν με την οικογενειακή ζωή π.χ η επικοινωνία μέσα στην οικογένεια, όπως το μαθαίνω να ακούω, οι ανάγκες μας ως γονείς, οι ανάγκες των παιδιών και πως να τις ενισχύσουμε κ.λ.π.

Στην Αλεξανδρούπολη τα μαθήματα θα γίνονται δια ζώσης, ενώ για τους γονείς που θέλουν να παρακολουθήσουν από άλλες πόλεις τις Σχολές Γονέων τα μαθήματα θα γίνονται διαδικτυακά.

«Οι Σχολές Γονέων είναι ένας θεσμός για την Π.Ε Εβρου. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να στηρίζονται οι οικογένειες και φυσικά και το σχολείο, γιατί στηρίζοντας την οικογένεια δίνεις νέα πνοή στο μέλλον αυτού του τόπου που είναι τα παιδιά,» σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο ψυχολόγος ,επιστημονικά υπεύθυνος των Σχολών Γονέων και του Κέντρου Πρόληψης Εβρου, κ. Στράτος Βραχιόλιας ,υποστηρίζοντας πως «ο ρόλος του γονιού είναι πάντα ένας ρόλος στον οποίο ποτέ κανείς δεν νιώθει πάρα πολύ σίγουρος και αυτό χρειάζεται μια στήριξη ,μια προσπάθεια να συναντηθούν με άλλους και αυτό είναι που προσφέρουν οι Σχολές Γονέων και νομίζω αυτό είναι που ακουμπάει στην ψυχή των γονιών όλα αυτά τα χρόνια.»

«Υπάρχουν απίστευτες αλλαγές σε κοινωνικό επίπεδο που αντανακλούν στο επίπεδο σχέσεων μέσα στην οικογένεια και αυτό είναι μια πρόκληση για εμάς τους ίδιους που συντονίζουμε τις Σχολές Γονέων,» κατέληξε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος