Αλεξανδρούπολη – Ε. Ασπιώτης: Να ανανεωθεί το πρόγραμμα για τους πρώην εργαζόμενους της «Θράκη Α.Ε.»

«Υπάρχει ελπίδα να γίνει ανανέωση του προγράμματος για τους 50 πρώην εργαζόμενους της Αλλαντοβιομηχανίας Θράκη ΑΕ. -μετά και τις συναντήσεις των βουλευτών του νομού με τον κ. Χατζηδάκη ,-ώστε να μην χρειαστεί να πάρουν επίδομα ανεργίας. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να ανανεωθεί αυτό το πρόγραμμα» δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εβρου κ. Ευστάθιος Ασπιώτης με αφορμή την λήξη του προγράμματος στις 31/12/2021 .

Όπως εξήγησε ,«το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2009 με το κλείσιμο του εργοστασίου με 118 εργαζόμενους και σήμερα φτάσαμε τους 50 (οι 68 συνταξιοδοτήθηκαν). Οι 50 δικαιούχοι του προγράμματος δεν καλύπτουν τις ισχύουσες προϋποθέσεις για λήψη πλήρους συντάξεως γήρατος, (οι περισσότεροι είναι πάνω των 50 ετων) ενώ οι προϋποθέσεις για ανεύρεση εργασίας στην περιοχή είναι απειροελάχιστες και υπάρχει δυσκολία στην ανεύρεση νέων θέσεων εργασίας λόγω της υφιστάμενης ανεργίας και της δύσκολης οικονομικής κατάστασης γενικότερα που υπάρχει στην περιοχή μας .»

Οι δικαιούχοι του προγράμματος στο σύνολό τους εργάζονται για όλο το διάστημα της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα, σε τέσσερις φορείς υποδοχής. Στον φορέα υποδοχής Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης-Περιφερειακή Ενότητα ¨Εβρου, στον φορέα υποδοχής Δήμος Αλεξανδρούπολης, στο Επιμελητήριο Έβρου και στη Δημοσυνεταιριστική Έβρος Α.Ε.

Όπως τόνισε ο κ. Ασπιώτης, «στους φορείς υποδοχής αυτούς εργάζονται στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, του Δήμου Αλεξανδρούπολης του Επιμελητηρίου Έβρου και της Δημοσυνεταιριστικής Έβρος Α.Ε., όπου επανδρώνουν σημαντικές θέσεις καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες ανά διεύθυνση, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες και η απουσία τους μετά την 31/12/2021 θα δημιουργήσει δυσχέρειες στην εύρυθμη λειτουργία των φορέων αυτών.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος