Διήμερο φεστιβάλ αφιερωμένο στους προσφυγικούς πληθυσμούς της πόλης και την τοπική γαστρονομία με τίτλο «Γη και Υδωρ», διοργανώνει 21 και 22 Μαΐου στην Αλεξανδρούπολη, το Επιμελητήριο Έβρου με αφορμή την επέτειο ενσωμάτωσης της Αλεξανδρούπολης στον εθνικό κορμό.
Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 11 π.μ.-2 μ.μ. στην στοά και στο παρκινγκ του Επιμελητηρίου.
Επιπλέον αύριο Σάββατο στις 18.00 ο καθηγητής, Μιχάλης Βαρλάς, θα μιλήσει με θέμα: «1922-2022 Η προίκα της Καταστροφής – Οι Καππαδόκες πρόσφυγες στον κόσμο της Εργασίας και της Επιχειρηματικότητας».
«Η Αλεξανδρούπολη είναι μία πόλη που φτιάχτηκε από πολλούς και διαφορετικούς μεταξύ τους προσφυγικούς πληθυσμούς και αυτό είναι το «μαγικό» χαρακτηριστικό της. Οι ζυμώσεις, οι συνεργασίες, η συνύπαρξη και η από κοινού προσπάθεια αυτών των ανθρώπων, αποτέλεσαν τη «μαγιά» της σύγχρονης πόλης που όλοι και όλες γνωρίζουμε σήμερα, αλλά ταυτόχρονα αποτελούν και φωτεινό παράδειγμα για το πώς πρέπει να πορευόμαστε αν έχουμε στόχο την Ευημερία. Τέλος, το φαγητό, η τροφή, η γαστρονομία εκτός από όμορφες αναμνήσεις δύνανται να αποτελέσουν και τη βάση της εμπορικής ανάπτυξης του τόπου μας που με τις προγονικές συνταγές και τη σύγχρονη ματιά, μετατρέπονται σε αναπτυξιακά εργαλεία», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Επιμελητήριο Έβρου.
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook Ακολούθησε μας στο Twitter Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: – Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.grστο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος