Αλεξανδρούπολη: Διάκριση μαθητών του 4ου Γυμνασίου για την ταινία μικρού μήκους ενάντια στην κακοποίηση (video)

Την 3η θέση στον 12ο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους με την ταινία ενάντια στην κακοποίηση: «Μπορείς κι εσύ», κατέλαβε το 4ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης «Θεόδωρος Κάστανος. Η ταινία βραβεύτηκε για το πρωτότυπο σενάριο, τη σκηνοθεσία και βιντεοληψία, καθώς και για την ηθοποιία των μαθητών/τριών. Η ταινία ξεχώρισε στην κατηγορία μυθοπλασίας ανάμεσα σε 61 σχολεία πανελλαδικώς.

Πρόκειται για μια ταινία με βαθύ νόημα, που στέκεται ενάντια στην κακοποίηση, στην έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες, που δυστυχώς έκαναν και συνεχίζουν ακόμη να κάνουν αισθητή την παρουσία τους καθημερινά. Στόχος να δείξει σε μικρούς και μεγάλους πως μπορούν και πρέπει να αντιδρούν σε κάθε μορφή βίας και να μη μένουν θεατές ή και θύματα κακοποιητικής συμπεριφοράς.

Η ταινία ήταν έμπνευση της καθηγήτριας, Ιωαννίδου Αιμιλίας, κοινωνιολόγου του 4ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης. Το σενάριο επιμελήθηκε η μαθήτρια, Αηδόνη Ραφαέλα, ενώ το μοντάζ, την ψηφιακή επιμέλεια και τη σύνθεση πρωτότυπης μουσικής ο μαθητής, Σλαβίδης Νίκος.

Συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου, ενώ όλη την προσπάθεια στήριξε και επιμελήθηκε ως εξωτερικός συνεργάτης του σχολείου ο Λιόρας Νίκος.

«Με αυτήν την ταινία, οι μαθητές του σχολείου μας έστειλαν μήνυμα ότι δεν πρέπει να μένουμε αμέτοχοι όταν συναντάμε κάτι τέτοιο πρέπει να μιλάμε, πρέπει να βρίσκουμε την δύναμη να αντιμετωπίζουμε οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης», ανέφερε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η καθηγήτριας Κοινωνιολογίας, Ιωαννίδου Αιμιλία.

Σύμφωνα με την κ. Ιωαννίδου, η βραβευμένη ταινία μικρού μήκους ενάντια στην κακοποίηση ήδη έχει σταλεί και σε 2ο διαγωνισμό, ενώ στα σχέδια του σχολείου είναι να στηθεί και μια έκθεση με φωτογραφίες που υπήρχαν στην ταινία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος