Αλεξανδρούπολη: Αρχίζει η λειτουργία του Σχολείου Εκπαίδευσης Αυτόνομης Διαβίωσης Αμεα

Σχολείο Εκπαίδευσης Αυτόνομης Διαβίωσης Αμεα θα λειτουργήσει φέτος στο Δήμο Αλεξανδρούπολης.Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από το Πολυκοινωνικό του Δήμου στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης «Στρατηγικές Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Επιχειρησιακού προγράμματος ΑΜΘ 2014-2020 σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ατόμων με κινητικά προβλήματα και Φίλων Ν. Ροδόπης «Περπατώ».

Το πρόγραμμα το οποίο θα τρέξει για ένα χρόνο σε πρώτη φάση αφορά δέκα ωφελούμενους, ενώ απευθύνεται σε ενήλικες με κινητικές βλάβες ,αλλά και σε ανήλικες που είναι σε θέση μόνοι τους να αποφασίσουν να βελτιώσουν την καθημερινότητα τους.

Κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν η πρόεδρος του Πολυκοινωνικού, Αλεξάνδρα Ποιραζίδου με τον πρόεδρο του Συλλόγου «Περπατώ» Αλέξανδρο Ταξιλδάρη , η κ.Ποιραζίδου τόνισε πως «στόχος μας είναι να γίνει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης πρότυπο σε όλη την Ελλάδα στις κοινωνικές δομές, ενώ σκοπός μας είναι με τις νέες χρηματοδοτήσεις του προγράμματος ΕΣΠΑ να το εξελίξουμε και να το παρατείνουμε χρονικά.”

«Ο “Περπατώ” είναι καθαρά ο φορέας που εποπτεύει αυτό το κομμάτι, έχουμε προσλάβει μέσω του προγράμματος μια νοσηλεύτρια έναν φυσικοθεραπευτή, μια γυμνάστρια και μια εργοθεραπεύτρια, καθώς είναι οι βασικοί κλάδοι για την εκπαίδευση στην αποκατάσταση αυτόνομης διαβίωσης,» ανέφερε ο κ. Ταξιλδάρης, υπογραμμίζοντας πως «η αξιολόγηση γίνεται καθαρά από τη ομάδα αποκατάστασης του προγράμματος. Δεν υπάρχουν κριτήρια με μόρια γιατί δεν είναι ένα πρόγραμμα που απλά κάποιος θα έρθει για να συμμετέχει και θα περνάει την ώρα του, είναι ένα πρόγραμμα στο οποίο εξαρτάται πάρα πολύ από το αν μπορούμε να τους εκπαιδεύσουμε και τι μπορούμε να δώσουμε.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος