Αλεξανδρούπολη: Αντιδράσεις για τα νέα μέτρα στην εστίαση

«Η ιστορία επαναλαμβάνεται πάλι όμως με τους ίδιους πρωταγωνιστές και σίγουρα δεν είναι φάρσα», αναφέρει η Ένωση Καταστημάτων Υγειονομικού ενδιαφέροντος Έβρου.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της: “Η εστίαση μέχρι τώρα έχει υποστεί και υπομείνει ότι της έχει ζητηθεί σε τέτοιο βαθμό που πλέον έχει χαθεί το νόημα και η ουσία της φυσικής μας ύπαρξης. Σίγουρα αυτό που μας ζητείτε να παρέχουμε, πλέον δεν είναι υπηρεσία αλλά κάτι άλλο. Είμαστε υπέρ της δημόσιας υγείας, ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πρόθυμοι να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση του ιού για την διασφάλιση του κοινού καλού.

Δυστυχώς όμως πόσο μπορεί να παραμείνει κάποιος υγιής όταν πέρα από την πανδημία συνεχίζει να βρίσκεται σε μια παρατεταμένη περίοδο οικονομικής δυσχέρειας, αντιμέτωπος με τον κοινωνικό διαχωρισμό και ουσιαστικά σε μια κρίση αξιών και χρεοκοπίας;

Η ιστορία επαναλαμβάνεται πάλι όμως με τους ίδιους πρωταγωνιστές και σίγουρα δεν είναι φάρσα. Οι «νέες τάσεις» υπολειτουργίας του κλάδου, οι «νέες μεταλλάξεις» του όρου lockdown, απαιτούν υποστηρικτικό πλαίσιο ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις μας να ανταπεξέλθουν και αυτόν τον χειμώνα, όχι όμως με προγράμματα που ευνοούν ένα μικρό μέρος της εστίασης (λόγω της πολυπλοκότητας και των προϋποθέσεων που αποκλείουν την πλειοψηφία) αλλά με μεσοπρόθεσμα μέτρα:
• Μείωση ενοικίου
• Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών
• Επιδότηση ενεργειακών χρεώσεων
• Εξολοκλήρου διαγραφή επιστρεπτέων προκαταβολών
Ελπίζουμε να μην γίνουνε θεατές στο ίδιο σκηνικό και να υπάρχει στόχος στήριξης και όχι απαξίωσης”.

Αντιδράσεις και από το Επιμελητήριο Έβρου

Λανθασμένα μηνύματα εκπέμπονται από το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για την ανάσχεση του νέου κύματος της πανδημίας, σύμφωνα με το Επιμελητήριο Έβρου.

Όπως αναφέρει, “τα νέα μέτρα αφαιρούν μία μεγάλη μερίδα κόσμου από το πελατολόγιο των καταστημάτων λιανικού εμπορίου, που σημαίνει ότι θα επηρεαστεί αρνητικά ο κύκλος εργασιών στην αγορά, την ώρα όμως που οι έμποροι βρίσκονται ήδη σε δυσχερή θέση καθώς εδώ και δύο χρόνια έχουν δει σημαντικές μειώσεις στους τζίρους τους, ενώ παράλληλα «τρέχουν» σημαντικές υποχρεώσεις μεταξύ των οποίων και αυτή της καταβολής των επιστρεπτέων επιχορηγήσεων (που ξεκινά από 1/1/2022).
Έπειτα, χρονικά βρισκόμαστε κοντά στο τέλος του έτους, δηλαδή σε μια περίοδο που οι οικονομικές υποχρεώσεις του εμπορικού κόσμου είναι ιδιαιτέρως αυξημένες, (το λεγόμενο «κλείσιμο της χρονιάς»)”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος