Αλεξανδρούπολη: Αντιδρά ο Δήμος στο νομοσχέδιο Ιαματικών Πηγών

Έντονες είναι οι αντιδράσεις του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας(ΣΔΙΠΕ) σχετικά με το νομοσχέδιο που προωθεί του υπουργείο Τουρισμού το οποίο προχωρά στην δέσμευση όλων των ιαματικών πηγών και ταυτόχρονα προχωράει στη δημιουργία της Α.Ε. «Ιαματικές Πηγές Ελλάδας – ΙΠΕ Α.Ε.».

Η εν λόγω Α.Ε. θα έχει αποκλειστικό αντικείμενο τη διοίκηση, διαχείριση, εκμετάλλευση και αξιοποίηση όλων των φυσικών ιαματικών πηγών μαζί με τις εγκαταστάσεις τους και του περιβάλλοντος των ιαματικών πόρων χώρου σε ακτίνα χιλίων μέτρων που σήμερα αποτελούν περιουσιακό στοιχείο όχι μόνο του δημοσίου αλλά και οικείων Οργανισμών Τ.Α .

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης είναι ένας από τους 50 Δήμους σε όλη την χώρα, στα όρια του οποίου υφίστανται Ιαματικές πηγές με σχετικές υποδομές.

«Είναι μια πρωτοβουλία που δεν καλωσορίστηκε από τους δήμους σε όλη την Ελλάδα που διαθέτουν Ιαματικές Πηγές.

Ομόφωνα υπάρχει μια αντίδραση η οποία εκδηλώθηκε μέσω του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας(ΣΔΙΠΕ) .Eχουμε συνεχή ενημέρωση για το θέμα από το Σύνδεσμο ο οποίος έχει ήδη καταθέσει τις απόψεις του προς τον υπουργό και τον Πρωθυπουργό ενώ έχει στείλει και την απόφαση που λάβαμε ομόφωνα να μην δεχτούμε τις διατάξεις αυτές και να ζητήσουμε από το υπουργείο να τις αποσύρει,» είπε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος της Τουριστικής Ιαματικής Επιχείρησης Δήμου Αλεξανδρούπολης(ΤΙΕΔΑ) Βασίλης Δέλκος, τονίζοντας πως ο Δήμος Αλεξανδρούπολης τάσσετε υπέρ αυτής της λογικής.

«Δεν δεχόμαστε και δεν πρέπει να δεχτούμε την αυθαίρετη κίνηση του υπουργείου, δεν μας βρίσκει σύμφωνους.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος