Αλεξανδρούπολη: Ανέλαβε δράση το Ζέπελιν

Την παρουσίαση ενός καινοτόμου αεροπορικού έργου του οργανισμού Frontex, υπό την εποπτεία του Λιμενικού Σώματος, παρακολούθησε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς στον Κρατικό Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ».

Πρόκειται για ένα καινοτόμο αεροπορικό project που για πρώτη φορά γίνεται σε αεροδρόμιο και περιλαμβάνει αερόστατο τύπου ζέπελιν, σταθερής ανύψωσης, με ύψος πτήσης μέχρι 500μ.

«Το ζέπελιν είναι εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας κάμερες και ραντάρ και επί της ουσίας επιτηρεί το θέμα της διακίνησης των λαθρομεταναστών. Αυτό είναι ένα στοιχείο που έχει σχέση με την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. Είναι ένα πρόγραμμα της Frontex για να δούμε κατά πόσο μπορεί να είναι χρήσιμο στα χέρια των αρχών και ιδιαίτερα των λιμενικών της Αστυνομίας και της Συνοριοφυλακής», σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Πέτροβιτς.

Ο. Πέτροβιτς ευχαρίστησε δημόσια το Λιμενικό Σώμα και τον οργανισμό Frontex για τις υπηρεσίες τους στην περιοχή και ζήτησε την κατά περίπτωση επιτήρηση χερσαίων περιοχών για λόγους πυροπροστασίας σε ημέρες υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, αίτημα που έγινε αποδεκτό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος