ertnews.gr

Αλεξανδρούπολη: Aσφαλιστικά μέτρα για την κεραία

31/07 13:42
Αλεξανδρούπολη: Aσφαλιστικά μέτρα για την κεραία

Ασφαλιστικά μέτρα εναντίον των δύο εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, που θα εξυπηρετήσει η κεραία που τοποθετήθηκε σε ταράτσα οικοδομής στη συμβολή των οδών Οψικίου και Στρατηγού Σαράφη, καταθέτουν τις επόμενες ημέρες, οι δύο δικηγόροι της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων της περιοχής Μεταμόρφωση Σωτήρος, στην Αλεξανδρούπολη. Επίσης δήλωσαν ότι σε δεύτερο χρόνο, θα καταθέσουν αίτηση παύσης λειτουργίας της κεραίας και απομάκρυνσης της.

Αλεξανδρούπολη: Aσφαλιστικά μέτρα για την κεραία

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την τοποθέτηση της, επικαλούμενοι λόγους πρόκλησης κινδύνου για τη δημόσια υγεία ,καθώς η κεραία βρίσκεται πολύ κοντά σε σχολικά συγκροτήματα. Το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ σύμφωνα με τους δικηγόρους τους , «υπάρχει επιστημονική αμφισβήτηση για το αν είναι επιβλαβής η εκπεμπόμενη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία» και πως « μόνο για το λόγο αυτό, δημιουργεί τεκμήριο υπέρ της δημόσιας ασφάλειας». Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω κεραία θα εξυπηρετήσει δύο εταιρείες κινητής τηλεφωνίας οι οποίες έχουν λάβει νόμιμη άδεια τοποθέτησης από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Τέλος, σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους δικηγόρους, η ιδιοκτήτρια της οικοδομής φέρεται να έχει ζητήσει εγγράφως τη λύση της σύμβασης με τη εταιρεία.

Τι λένε οι σύλλογοι Γονέων και Εκπαιδευτικών σε κοινό ψήφισμα:

«Οι βλαβερές συνέπειες της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που εκπέμπεται από αυτού του είδους τις κεραίες είναι ευρέως γνωστές και αδιαπραγμάτευτη θέση της Ένωσης είναι να μην τοποθετούνται εξαρχής σε πυκνοκατοικημένες περιοχές και πόσο μάλλον σε περιοχές που υπάρχουν σχολικές μονάδες» είναι η άποψη που εκφράζει η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Αλεξανδρούπολης σχετικά με την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας , σε ταράτσα οικοδομής στην περιοχή Μεταμόρφωση Σωτήρος , πλησίον των σχολικών συγκροτημάτων της περιοχής. Σε σχετικό δελτίο τύπου που εκδόθηκε η Ένωση καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες να « επέμβουν άμεσα προς όφελος της υγείας των μαθητών και κατοίκων, την άμεση απομάκρυνση της , να μπει φρένο στην ασυδοσία των εταιρειών τηλεφωνίας και να αλλάξει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο που εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους, αδιαφορώντας επιδεικτικά για τη λαϊκή υγεία». Επίσης , αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και να μην επιτρέψουν την παρουσία των μαθητών στον καθιερωμένο αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Ρεπορτάζ-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version