Αλεξανδρούπολη: Από 1η Σεπτεμβρίου σε λειτουργία το Εμβολιαστικό Κέντρο για την ευλογιά των πιθήκων

Σε λειτουργία τίθεται το Εμβολιαστικό Κέντρο για την ευλογιά των πιθήκων (mpox), στις εγκαταστάσεις του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, από την 1η Σεπτεμβρίου 2024, σύμφωνα με απόφαση του ΕΟΔΥ.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση από τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, όποιοι ενδιαφέρονται να εμβολιαστούν, πρωτίστως θα πρέπει να επικοινωνούν τηλεφωνικά με το Εμβολιαστικό Κέντρο, ώστε να προγραμματίσουν την επίσκεψή τους. Σημειώνεται ότι ο εμβολιασμός θα πραγματοποιείται μετά από ιατρική αξιολόγηση στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του νοσοκομείου, κάθε Παρασκευή από τις 10 το πρωϊ έως τις 12 το μεσημέρι.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν ραντεβού επικοινωνώντας με την αρμόδια υπηρεσία , κάθε Τετάρτη, στο τηλέφωνο 22513 52510.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ στην ιστοσελίδα του, «Η νόσος Mpox είναι σπάνια ιογενής λοίμωξη, η οποία μεταδίδεται κυρίως από άγρια ζώα που απαντώνται σε περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Αφρικής. Η μετάδοση από άτομο σε άτομο γίνεται μέσω της επαφής με δερματικές βλάβες/σωματικά υγρά του πάσχοντος και ιδιαίτερα σεξουαλικής επαφής ή/και με μολυσμένα αντικείμενα, καθώς και μέσω αναπνευστικών σταγονιδίων κατόπιν παρατεταμένης στενής επαφής. Στις 14 Αυγούστου 2024, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε την επιδημία Mpox στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό  και σε 4 γειτονικές με εκείνη χώρες (Μπουρούντι, Κένυα, Ρουάντα, Ουγκάντα),  όπου έχει εξαπλωθεί η νόσος, ως επείγουσα κατάσταση δημόσιας υγείας με διεθνές ενδιαφέρον (Public Health Emergency of International Concern).Στις 14/08/2024 δηλώθηκε το πρώτο κρούσμα Mpox φυλογενετικής ομάδας Ιb στην Ευρώπη σε ταξιδιώτη από την Αφρική»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος