Aλεξανδρούπολη: Τιμητική διάκριση για το 4ο Γυμνάσιο “Θεόδωρος Κάστανος” σε διεθνή διαγωνισμό ποίησης

Τιμητική Διάκριση (Δίπλωμα) απέσπασε το 4ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης «Θεόδωρος Κάστανος» για τη συμμετοχή του στον Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης Castello di Duino 2023, τον σημαντικότερο διεθνή διαγωνισμό ποίησης για νέους ποιητές σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή UNESCO της Ιταλίας, υπό την αιγίδα της οποίας τελείται κάθε χρόνο στην Τεργέστη.

Περισσότερες από 90 χώρες έχουν εκπροσωπηθεί στα διαγωνιστικά του τμήματα, δημιουργώντας έτσι ένα διεθνές δίκτυο νέων που ενδιαφέρονται για κοινωνικά προβλήματα και προωθούν το μήνυμα της ποίησης και της αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο.
Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν “Meetings/Encounters: smiles of the soul”. Οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης Αγιαννιτοπούλου Μαρίνα, Βενέτη Κατερίνα, Δαλαμπούρα Μαργαρίτα και της Β΄ τάξης Γκαϊντατζή Αργυρώ, Γκουτινάκη Αφροδίτη, Δαλάτση Αγγελική και Κωνσταντινίδου Μαριάννα συμμετείχαν στον διαγωνισμό και συναγωνίστηκαν με μαθητές από όλο τον κόσμο με τη συλλογική ποιητική δημιουργία «Χαμογέλα, ψυχή μου!» (“Smile, my soul!”), εκφράζοντάς μέσω της ποίησης τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους. Η μετάφραση του ποιήματος στα αγγλικά έγινε από τη μαθήτρια Δαλαμπούρα Μαργαρίτα, ενώ την προετοιμασία, καθοδήγηση και οργάνωση των μαθητριών ανέλαβε η εκπαιδευτικός Κιτσάτη Μαρία.

Η τελετή βράβευσης θα γίνει στις 25 Μαρτίου στην Τεργέστη κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Ποίησης και Λογοτεχνίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος