Αλεξανδρούπολη: Συνάντηση Πρύτανη και Καθηγητών του  Δ.Π.Θ. με στελέχη της ΔΕΥΑA για τις  καταστροφικές πυρκαγιές

Οι πιθανές επιπτώσεις της καταστροφικής πυρκαγιάς στη λειτουργία του υδροταμιευτήρα της Αλεξανδρούπολης συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Φώτης Μάρης και καθηγητές του πανεπιστημίου με τον πρόεδρο και στελέχη της ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης. Εξετάστηκαν οι άμεσες πρωτοβουλίες που

πρέπει να αναληφθούν και τα έργα, που θα πρέπει να γίνουν, για την απομείωση του κινδύνου πρόσχωσης του υδροταμιευτήρα κατά τη διάρκεια των βροχοπτώσεων, αλλά και για τη διασφάλιση της ποιότητας του νερού. Και για τις δύο παραμέτρους, συμφωνήθηκε η συνεργασία των δύο πλευρών, η οποία θα εξειδικευτεί με βάση τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από τις ομάδες εργασίας που ορίστηκαν από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.

«Η νέα εποχή, η νέα τεχνολογία δεν επιτάσσει να κάνουμε μπαλώματα και πρόχειρες προσεγγίσεις, αλλά ολιστικές», σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η γενική διευθύντρια της ΔΕΥΑ, Κυριακή Χαμουρατίδου. Όπως ανέφερε, “στη συνάντηση τέθηκαν οι βάσεις για μια πολύ καλή συνεργία με το ΔΠΘ, η οποία σύντομα θα λάβει και την τελική νομική της μορφή προκειμένου να οργανωθούν μια σειρά από ενέργειες, επεμβάσεις μεθοδικές και συντονισμένες που θα μπορέσουν να προβλέψουν τους κινδύνους”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος