Στις 09:35 σήμερα το πρωί, πέρασαν την πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Αλεξανδρούπολης, 11 Τούρκοι υπήκοοι οι οποίοι θα παρουσιαστούν διαδοχικά ενώπιον του ανακριτή για την απολογία τους. Μεταξύ τους είναι 4 γυναίκες, 5 άνδρες, ένα βρέφος και ένα αγοράκι κάτω των 12 ετών.
Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων, για ορισμένους συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παράνομη είσοδος στην χώρα, και για το χειριστή του πλωτού μέσου που τους μετέφερε στην ελληνική όχθη του ποταμού Έβρου, διακίνηση μεταναστών.
Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή του Αντλιοστασίου Τυχερού με τους συλληφθέντες (7 άνδρες – 6 γυναίκες) να έχουν στην κατοχή τους 147 πιστόλια 191 γεμιστήρες και πολλά εξαρτήματα και τμήματα οπλων. Πρόκειται για όπλα Glock και CZ τα οποία κατασχέθηκαν.
Τα όπλα εκτιμάται, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., ότι θα κατέληγαν σε μέλη συμμορίας συμπατριωτών τους, εντός και εκτός ελληνικών συνόρων.
Πληροφορίες αναφέρουν πως προανακριτικά οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι ο ιδιοκτήτης της βάρκας τούς υπέδειξε άτομο στο οποίο επρόκειτο να παραδώσουν το φορτίο, το περιεχόμενο του οποίου – όπως ανέφεραν – δεν γνώριζαν.
Διαβάστε επίσης:
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος