Αλεξανδρούπολη: Στο λιμάνι κατέπλευσε η κανονιοφόρος “ΚΑΣΟΣ” του Πολεμικού Ναυτικού

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης  έχει καταπλεύσει η κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού ΚΑΣΟΣ με αφορμή τον εορτασμό της 104ης επετείου από την απελευθέρωση και ενσωμάτωση της Αλεξανδρούπολης στον εθνικό κορμό.

Η Κανονιοφόρος ΚΑΣΟΣ (πρώην ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ) είναι η πρώτη του τύπου της, εξ’ ολοκλήρου Ελληνικής σχεδίασης και ναυπήγησης. Καθελκύστηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 1992 με ανάδοχο τη χρυσή Ολυμπιονίκη της Βαρκελώνης Βούλα Πατουλίδου. Ενεργοποιήθηκε στα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ (Σκαραμαγκά) στις 4 Μαΐου 1993 οπότε και υψώθηκε η Ελληνική Σημαία με πρώτο Κυβερνήτη τον Πλωτάρχη Γ. Καραβίτη Π.Ν.

Έχει λάβει μέρος σε αρκετές εθνικές και διασυμμαχικές ασκήσεις ενώ ήταν το πρώτο πλοίο το οποίο έφτασε στην περιοχή των Βραχονησίδων Ίμια κατά την Ελληνοτουρκική κρίση τον Ιανουαρίου του 1996. Συμμετείχε στην επιχείρηση «Συνδρομή σε Ασφάλεια Ολυμπιακών Αγώνων 2004», σε πολλές επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και προληπτικής ιατρικής.

 Το πλοίο είναι επισκέψιμο για το κοινό  τη Δευτέρα, ώρες 9.00 π.μ. έως 12.00μ και 5.00 μ.μ. έως 8.00 μ.μ. και την Τρίτη 14 Μαΐου μόνο τις πρωινές ώρες 9.00 π.μ. έως 13.00.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος