Στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης η πρώτη περιφερειακή γυναικεία ενεργειακή κοινότητα

Την  πρώτη γυναικεία περιφερειακή Ενεργειακή κοινότητα στην ΑΜΘ σχεδιάζει να δημιουργήσει ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδας (ΣΕΓΕ ).

Ήδη  η Διοίκηση του ΣΕΓΕ είναι σε επικοινωνία με το υπουργείο προκειμένου να υπάρξει  δυνατότητα αδειοδότησης της συγκεκριμένης κοινότητας.

Για την δημιουργία αυτής της ενεργειακής Κοινότητας τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν  δυο εκδηλώσεις μια σε Κομοτηνή και άλλη μια στην Αλεξανδρούπολη  με μεγάλη συμμετοχή γυναικών, όπου οι εκπρόσωποι του ΣΕΓΕ ενημέρωσαν γυναικείους φορείς σχετικά με τα οφέλη και τις δυνατότητες που προσφέρει η συλλογική παραγωγή ενέργειας ,καθώς και τις τεχνικές επιλογές που είναι διαθέσιμες.

«Τα τελευταία χρόνια λόγου του ενεργειακού προβλήματος και της ενεργειακής κρίσης η δημιουργία  της ενεργειακής κοινότητας ήταν  μια πολύ σημαντική προτεραιότητα τόσο σε εθνικό  επίπεδο όσο και σε ευρωπαϊκό,» σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η κ. Φελίνα Καζάκου, συντονίστρια του παραρτήματος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδας .

«Απευθυνόμαστε σε όλες τις γυναίκες  οι οποίες ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, δηλαδή βρίσκονται σε κάποιο κλάδο επίσημα προκειμένου μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία να απαλλαγούν από τα τεράστια κόστη της ενέργειας,» είπε τονίζοντας πως είναι  « πολύ σημαντικό ότι μέσα από αυτήν την προσπάθεια  πρώτον οι γυναίκες δεν θα  έχουν επιβάρυνση με το ρεύμα και δεύτερον θα έχουν ένα ποσοστό εσόδων από αυτά».

Σύμφωνα με την κ. Καζάκου ο ΣΕΓΕ αρχές Φεβρουαρίου έχει προγραμματίσει δυο εκδηλώσεις σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή, προκειμένου να ανοίξει την προσπάθεια αυτή στο ευρύτερο κοινό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος