Για τα επόμενα 10 βράδια το κτίριο του Νομαρχείου στην Αλεξανδρούπολη, που βρίσκεται στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης, θα φωταγωγείται με ροζ χρώμα με σκοπό την υπενθύμιση για πρόληψη και ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού. Ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί ως μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τη νόσο, ενώ η 25η Οκτωβρίου, ως Παγκόσμια Ημέρας κατά του καρκίνου του μαστού.
Η πρωτοβουλία της συμβολικής αυτής κίνησης ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, ως «ένας ελάχιστος φόρος τιμής για όλες τις γυναίκες που ήρθαν αντιμέτωπες με τον καρκίνο του μαστού και βγήκαν νικήτριες».
«Με την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την εμπιστοσύνη στην επιστήμη οι γυναίκες μπορούν να νικήσουν τον καρκίνο του μαστού. Στη μάχη της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης είμαστε όλοι παρόντες. Ο καθένας με το δικό του πολύτιμο ρόλο, συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού δημιουργώντας μια αλυσίδα φροντίδας για όλες τις γυναίκες» σημειώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Έβρου, Ευάγγελος Πουλιλιός.
Παράλληλα, συμπληρώνει, πως η φωταγώγηση του Νομαρχείου αποτελεί ελάχιστη πράξη στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης όλων των γυναικών, απέναντι σε μία ασθένεια που μπορεί να θεραπευτεί. «Η έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του μαστού μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες επιτυχούς θεραπείας, γι’ αυτό και η ενημέρωση είναι πράξη υψίστης σημασίας. Φωτίζουμε στα ροζ το Νομαρχείο για να μεταδώσουμε το μήνυμα προς όλες τις γυναίκες, ότι ο προληπτικός έλεγχος σώζει ζωές».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος