Αλεξανδρούπολη – Στ. Κελέτσης: “Θα ξαναφτιάξουμε άμεσα το Μελισσοκομικό πάρκο”

 Αυτοψία στο μελισσοκομικό πάρκο του Σουφλίου αναμένεται να κάνουν την ερχόμενη Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων κ. Σταύρος Κελέτσης μαζί με στελέχη της αρμόδιας διεύθυνσης ,τον καθηγητή μελισσοκομίας κ. Πασχ. Χαριζάνη αλλά  και όσους εμπλέκονται από την περιοχή για το θέμα , προκειμένου να εξετάσουν τις δυνατότητες που υπάρχουν για άμεση ανασύνταξη και ανακατασκευή του πάρκου Κοτρωνιάς που κάηκε από την πυρκαγιά.

Επίσης τις επόμενες ημέρες αναμένεται να βρεθεί  στην περιοχή και  ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ  μαζί με τους επιστήμονες του  όπου θα  γίνουν  εδαφολογικές μελέτες στις πληγείσες περιοχές προκειμένου να εξεταστεί το όλο ζήτημα επιστημονικά, ενώ τέλος τυπώνονται τέσσερα διαφορετικά έντυπα για τον χειρισμό στην αμπελουργία, ελαιοκομία, μελισσοκομία και τα βοσκοτόπια τα οποία θα μοιραστούν στην Αγροτική έκθεση Φερών προκειμένου όσοι επλήγησαν να ξέρουν πως θα χειριστούν την επόμενη ημέρα.

Τα παραπάνω προέκυψαν από την συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Κελέτσης  με τα στελέχη και τους αρμόδιους Διευθυντές  του υπουργείου αλλά και τον καθηγητή μελισσοκομίας κ. Πασχάλη Χαριζάνη, προκειμένου να εξεταστούν οι ενέργειες που απαιτείται να γίνουν για την ανασυγκρότηση του μελισσοκομικού πάρκου.

« Έγινε μια επισκόπηση σε ποια κατάσταση είναι το πάρκο, διότι οι πληροφορίες ήταν αντιφατικές. Θα  επισκεφτούμε τον Εβρο θα γίνει αυτοψία και από εκεί και πέρα θα μας πουν οι καθηγητές τι χρειάζεται. Εχω κινηθεί ήδη στο επίπεδο των υπηρεσιών του υπουργείου για να δούμε πως θα εξασφαλίσουμε τα σχετικά κονδύλια πως θα το εντάξουμε  και που ,έτσι ώστε να το ξαναφτιάξουμε και μάλιστα άμεσα,» σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρος Κελέτσης  υπογραμμίζοντας  πως  «το κομμάτι του υπουργείου μας και ειδικά το κομμάτι που έχει να κάνει με τις δικές μου αρμοδιότητες ενεργά θα συμμετέχει στην αποκατάσταση της επόμενης ημέρας.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος