Αλεξανδρούπολη: Σε εγρήγορση η Διανομαρχιακή Επιτροπή για την εξόρυξη χρυσού σε Ροδόπη και Εβρο

Σε εγρήγορση βρίσκεται η «Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης -Εβρου κατά του χρυσού»  καθώς στις 30 Μαίου στην επίσημη σελίδα της Ελντοράντο υπήρχε ανάρτηση πως στις περιοχές που ενδιαφέρεται να αναπτύξει μεταλλευτικές δραστηριότητες την επόμενη πενταετία είναι και η περιοχή του Περάματος στα όρια των νομών Ροδόπης –Εβρου.

«Είμαστε πάντα σε εγρήγορση καθώς  περιμένουμε  και την απόφαση του ΣτΕ , η οποία έχει καθυστερήσει λόγω εκλογών, για τις 16 διερευνητικές γεωτρήσεις που θέλουν να κάνουν  η μεταλλευτική Θράκης  η εταιρεία του χρυσού των Σαπων,» σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας το μέλος της Διανομαρχιακής Επιτροπής κ. Ανέστης Στρατιάδης.

Σε εκδήλωση που διοργάνωσε πρόσφατα στο Πέραμα η Διανομαρχιακή Επιτροπή συμμετείχε και  ο πρώην έφορος Αρχαιολογικής υπηρεσίας Ροδόπης κ. Διαμαντής Τριαντάφυλλος, ο οποίος ενημέρωσε τους πολίτες για όλες τις αρχαιολογικές τοποθεσίες με ναούς και ιερά τα οποία απευθύνονται προς τον Θράκα Ιππέα  που υπάρχουν στην περιοχή της Θράκης και συγκεκριμένα στην περιοχή του Περάματος και υποστήριξε πως «εάν στην περιοχή αναπτυχθεί η εξόρυξη χρυσού εκτός από την οικονομική και οικολογική καταστροφή που θα φέρουν οι εταιρείες  θα φέρουν και πολιτιστική καθώς υπάρχουν αρχαία ευρήματα τα οποία θα πρέπει να αξιοποιηθούν και όχι να καταστραφούν».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο Πολιτισμού με τίτλο «Θρακών Αυτογνωσία» του Πολιτιστικού Συλλόγου Εβρένου, ενώ στην εκδήλωση ερμήνευσε τραγούδια ο Χρήστος Χατζόπουλος  σε σύνθεση δική του και σε στίχους Διαμαντή Τριαντάφυλλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος