Αλεξανδρούπολη: Παγκόσμια εβδομάδα ΟΗΕ για την οδική ασφάλεια και το 3ο Γυμνάσιο μας καλεί να χαμηλώσουμε ταχύτητα

Ηχηρό μήνυμα απαιτώντας ασφαλείς δρόμους για ζωή και βιώσιμη κινητικότητα  έστειλαν 130 μαθητές από το 3ο Γυμνάσιο της Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο της 7ης Παγκόσμιας εβδομάδας  ΟΗΕ για την οδική ασφάλεια.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και δράση κοινωνικής ευαισθητοποίησης στο κρίσιμο ζήτημα της Οδικής Ασφάλειας οργάνωσε  το Τμήμα Παιδείας Δήμος Αλεξανδρούπολης Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας/Παιδείας/Αθλητισμού σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας Αλεξανδρούπολης, το Τμήμα Τροχαίας Αλεξανδρούπολης και τον SOS Τροχαία Εγκλήματα ,υποστηρίζοντας την Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας του ΟΗΕ και το Παγκόσμιο Σχέδιο για Ασφαλείς δρόμους καλώντας τους πολίτες να χαμηλώσουν ταχύτητα προκειμένου να προστατεύσουν τους πιο ευάλωτους χρήστες των δρόμων.

Μερικά από τα μηνύματα-κλειδιά που χαρακτηρίζουν την παγκόσμια πρωτοβουλία ΟΗΕ για την Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας είναι:

-Οι κυβερνήσεις πρέπει επειγόντως να επανεξετάσουν την κινητικότητα,

-Η ασφάλεια πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο των προσπαθειών για τον επανασχεδιασμό του τρόπου με τον οποίο μετακινούμαστε στον κόσμο.

-Για να διασφαλιστεί η ασφάλεια, τα οδικά δίκτυα πρέπει να σχεδιάζονται με γνώμονα τους ανθρώπους που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

-Όταν είναι ασφαλείς, το περπάτημα και η ποδηλασία μπορούν να συμβάλουν στο να γίνουν οι άνθρωποι υγιείς, οι πόλεις βιώσιμες και οι κοινωνίες δίκαιες.

– Οι ασφαλείς, οικονομικά προσιτές, προσβάσιμες και βιώσιμες δημόσιες μεταφορές αποτελούν λύση για πολλά από τα δεινά των κοινωνιών, βιώσιμη κινητικοτητα / πεζοπορια/ ποδηλατο/μέσα μαζικής μεταφοράς.

«Η νούμερο  αιτία θανάτου για νέους 5-29 ετών παγκοσμίως είναι οι τροχαίες συγκρούσεις. Πιστεύουμε στο VISION ZERO διότι ο μόνος αποδεκτός αριθμός στα τροχαία είναι το ΜΗΔΕΝ», σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η κ. Καίτη Μακρή μέλος του Συλλόγου SOS Τροχαία Εγκλήματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος