Αλεξανδρούπολη – Λ. Μενδώνη: 23.5 εκ ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την Αν. Μακεδονία – Θράκη 

«Το Υπουργείο Πολιτισμού έχει έργα της τάξης 23.5 εκ ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την ΑΜΘ και έχει καταρτίσει για κάθε Περιφέρεια την πολιτιστική χάρτα ανάπτυξης και ευημερίας ώστε να αξιοποιείται κάθε ευρώ είτε από συγχρηματοδοτούμενους πόρους, είτε από εθνικούς πόρους, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πολιτιστικό τοπίο, που θα ικανοποιεί τις Περιφερειακές Ενότητες», ανέφερε σε δηλώσεις από την Κομοτηνή η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού  κ. Λίνα Μενδώνη, μετά την σύσκεψη που πραγματοποίησε  με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χριστόδουλο Τοψίδη.

 «Ο Πολιτισμός πρέπει να έχει μια διασύνδεση με τον Τουρισμό την Οικονομία και τον  Αγροτουρισμό» ,σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Τοψίδης και πρόσθεσε: «Βάλαμε μέσα στις νέες προτάσεις τα κρασιά που παράγονται στη Δράμα, βάλαμε μια σειρά από διαδρομές που πρέπει να γίνουν, όπως είναι η Via Egnatia, προσθέσαμε διάφορες ιδέες και διάφορες σκέψεις, οι οποίες θα αναδείξουν την περιοχή μας, τόσο πανελλήνια, όσο και στην παγκόσμια κοινότητα».

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες, τόσο της Περιφέρειας, όσο και του Υπουργείου Πολιτισμού, εξετάστηκε η πορεία των έργων Πολιτισμού, που εκτελούν οι υπηρεσίες του Υπουργείου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, καθώς και ο σχεδιασμός και η διατύπωση προτάσεων για νέα έργα και δράσεις στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος