Αλεξανδρούπολη: Eργαστήρι για το βιώσιμο τουρισμό στη Σαμοθράκη

Ανοιχτό εργαστήρι με θέμα «Πολιτιστική Κληρονομιά, τοπικά προϊόντα και Μάρκετινγκ, με στόχο την χάραξη μιας αναπτυξιακής στρατηγικής στον τουρισμό που εμπεριέχει το φυσικό περιβάλλον, την πολιτιστική κληρονομιά, αλλά και τα τοπικά προϊόντα, διοργανώνει το Σάββατο στις 6 μ.μ στο Πνευματικό Κέντρο «Νικόλαος Φαρδύς» στην Χώρα Σαμοθράκης το Samothraki Open Forum.

«Το Samothraki Open Forum ξεκίνησε το 2017.Στόχος μας είναι  η βιώσιμη ανάπτυξη της Σαμοθράκης και της Θράκης γενικότερα στο πλαίσιο της ατζέντας 2030 του ΟΗΕ που έχει ξεκινήσει με τους βιώσιμους στόχους ανάπτυξης», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο ιδρυτής του Samothraki Open Forum κ. Παναγιώτης Καμπούρογλου και πρόσθεσε πως η Σαμοθράκη ενδείκνυται  για την βιώσιμη ανάπτυξη τόσο από τον κόσμο ,όσο και από την Πολιτιστική κληρονομιά που έχει, τα τοπικά προϊόντα, την γαστρονομία κλπ.

Όπως διευκρίνισε, «οι τοπικοί παραγωγοί, επιχειρηματίες και φορείς που θα συμμετέχουν σε αυτό το εργαστήρι είναι οι βασικοί παράγοντες για την επιτυχία στην υλοποίηση αυτής της προσπάθειας  που έχει σαν στόχο να ενώσει  το κομμάτι της τοπικής παραγωγής με τον τουρισμό».

«Είναι πολύ σημαντικό, ο  επισκέπτης που θα έρθει στο νησί να έχει μια ολιστική εμπειρία Σαμοθράκης, δηλαδή το πρωινό του, το φαγητό του και το ποτό του να είναι με Σαμοθρακίτικα προϊόντα», είπε, αναφέροντας πως “είναι πολλά πράγματα τα οποία πρέπει να αναδείξουμε στο κομμάτι Μάρκετινγκ καθώς έχουμε εξαιρετικά προϊόντα στο νησί ,όμως πρέπει να τα αναδείξουμε λίγο πιο επαγγελματικά“.

«Θέλουμε να εστιάσουμε  την προσοχή μας σε συνέργειες, αλλά και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών,» είπε .«Στο εργαστήρι αυτό θέλουμε να βοηθήσουμε τους ντόπιους, την τοπική κοινωνία να καταλάβει ότι μόνο με συνέργειες μπορούμε να πάμε μπροστά, με τις νέες τεχνολογίες οι οποίες υπάρχουν στο διαδίκτυο  ενώ χρειάζεται και λίγο περισσότερη προσοχή στο κομμάτι των Brunch και της καλύτερης εξυπηρέτησης των επισκεπτών», κατέληξε ο κ. Καμπούρογλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος