Αλεξανδρούπολη: Δ. Καιρίδης – «Mειωμένες κατά 75% οι μεταναστευτικές ροές ιδίως στον Εβρο»

«Τα στοιχεία των μεταναστευτικών ροών είναι καλά και επιβεβαιώνουν την επιτυχία της πολιτικής μας. Είχαμε  τα προβλήματα  το περασμένο   καλοκαίρι με τους διακινητές στην Εγνατία και από τα υψηλά επίπεδα του Σεπτεμβρίου έχουμε μια πτώση  που  ξεπερνά το 75%  σε σχέση με το τότε με το τώρα  ιδίως  στον Εβρο, αλλά και στο ποιο δύσκολο μέτωπο το θαλάσσιο του Αν. Αιγαίου, γιαυτό  και έχουμε  και μια πολύ σημαντική αποσυμφόρησης του συστήματος καταγραφής και υποδοχής,» ανέφερε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου  από την Αλεξανδρούπολη  ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου κ. Δ. Καιρίδης, στο πλαίσιο  του 2ου Οικονομικού Φόρουμ.

Ωστόσο όπως τόνισε «δεν μπορούμε να  εφησυχάζουμε διότι υπάρχουν πληθυσμοί που θέλουν να περάσουν στην Ευρώπη. Εχουμε όλα τα προβλήματα διεθνώς που είναι πάρα πολλά ,βλέπετε τι γίνεται στην Μ. Ανατολή, την Ουκρανία  και βεβαίως μια μικρή αλλά προβληματική κινητοποίηση στην Αν. Λυβίη.Αρα χρειάζεται να είμαστε σε διαρκή εγρήγορση και να επιμείνουμε στην αυστηρή  αλλά δίκαιη πολιτική της αυστηρής προστασίας των συνόρων που εξασφαλίζει και αποτελεσματική διαχείριση αυτού του ζητήματος.»

«Ο φράχτης είναι ένα από τα εργαλεία, προφανώς βοηθάει και γι αυτό τον στηρίζουμε και θα τον ολοκληρώσουμε. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και πολλά άλλα, η πρόσληψη  των συνοριοφυλάκων ο καλύτερος εξοπλισμός της Αστυνομίας και του Λιμενικού με σύγχρονα μέσα και βεβαίως η συνεργασία την οποία επιδιώκουμε με την γειτονική χώρα για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση του μεταναστευτικού,» συμπλήρωσε.

Στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ ο κ. Καιρίδης, υποδέχτηκε τον Γερμανό Ομόλογο του, εκπρόσωπο της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης κ. Μπέρτ Κρέσερ  σε μια τακτική συνάντηση που έχουν οι δυο χώρες για την  από κοινού αντιμετώπιση των ζητημάτων που σχετίζονται με το μεταναστευτικό, προσφυγικό.

 «Είχαμε πρόσφατα την επιτυχία της συμφωνίας για το νέο σύμφωνο μετανάστευσης και Ασύλου σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μας ενώνουν πολλά .Χαίρομαι που  αυτή η συνάντηση  γίνεται  σήμερα  στον Εβρο , στην Αλεξανδρούπολη, στον εθνικό μας προμαχώνα ,κάτι που υπογραμμίζει αυτό που έχουμε πει πολλές φορές ότι, τα σύνορα της Ελλάδας είναι  τα ευρωπαϊκά σύνορα,» είπε ο κ. Καιρίδης και τόνισε πως «η  συνεργασία των δυο κυβερνήσεων  είναι πολύ στενή και πολύ    εποικοδομητική για την από κοινού αντιμετώπιση και γιαυτό πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της κοινής πρόκλησης που είναι σήμερα το μεταναστευτικό σε όλη την Ευρώπη.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος