Αλεξανδρούπολη: Απολογούνται οι βρεφονηπιοκόμοι που κατηγορούνται ότι κλείδωναν παιδιά σε αποθήκη (βίντεο)

Μέχρι το μεσημέρι αναμένεται ο δήμος Αλεξανδρούπολης να κοινοποιήσει τα δύο έγραφα που καλούν σε απολογία για την ένορκη διοικητική εξέταση τις δυο γυναίκες παιδαγωγούς του 2ου δημοτικού παιδικού σταθμού Αλεξανδρούπολης που σύμφωνα με την καταγγελία των γονέων της τρίχρονης κόρης τους που φοιτούσε σε αυτό, έκλειναν τους μικρούς μαθητές για συνετισμό στην αποθήκη του σχολείου.

Οι δύο εκπαιδευτικοί έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους μέχρι την έγγραφη απολογία τους, μα καταληκτική ημερομηνία σε 10 ημέρες. Η ΕΔΕ που έχει διαταχθεί είναι σε εξέλιξη ενώ εναντίον των δύο παιδαγωγών έχουν υποβληθεί μηνύσεις από γονείς 5 μαθητών.

Εντός των επομενων ημερών, στελέχη του Δήμου θα ενημερώσουν τον Ανακριτή και τον Εισαγγελέα για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν ένας πατέρας έπαιζε με την κόρη του και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού το κοριτσάκι πήρε την κούκλα της, τη μάλωνε και ήθελε να τη βάλει τιμωρία στο αποθηκάκι και να κλείσει το φως. Ξαφνιασμένος ο πατέρας ρώτησε πού τα έχει ακούσει αυτά με το παιδί να απαντά: «Έτσι μας κάνει η κυρία στον παιδικό».

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης δήλωσε ότι οι δύο απομακρύνθηκαν όχι μονάχα από τον συγκεκριμένο παιδικό σταθμό αλλά γενικότερα από τους εργασιακούς χώρους των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Αλεξανδρούπολης μέχρι να ολοκληρωθεί η πειθαρχική διαδικασία.

Το τμήμα του σχολείου έχει κλείσει και τα μικρά παιδιά, τα όποια σε μεγαλύτερο ποσοστό είναι ηλικίας 3 ετών, μοιράστηκαν προσωρινά σε άλλα τμήματα του παιδικού σταθμού.

Ρεπορτάζ: Δ. Σταματάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος